Antena 3 CNN Externe S-a stabilit de 40 de ani în Marea Britanie și a deschis o afacere de succes. Românul angajează doar compatrioți: ”Ei muncesc din greu pentru a trimite banii peste hotare”

S-a stabilit de 40 de ani în Marea Britanie și a deschis o afacere de succes. Românul angajează doar compatrioți: ”Ei muncesc din greu pentru a trimite banii peste hotare”

S-a stabilit de 40 de ani în Marea Britanie și a deschis o afacere de succes. Românul angajează doar compatrioți: ”Ei muncesc din greu pentru a trimite banii peste hotare”
05 Aug 2018   •   09:57

Un patiser român care trăiește de aproape 40 de ani în Marea Britanie angajează numai români pe care îi consideră mult mai muncitori decât britanicii. Ovidiu Șarpe a fugit în 1979 din România, în timpul regimului dictatorului Nicolae Ceaușescu și s-a stabilit în Anglia. 

Acolo are o afacere, o patiserie, și spune că refuză să angajeze britanici pentru că nu muncesc la fel de mult ca românii. Românii acceptă imediat orele suplimentare, iar țelul lor e să trimită câștigurile acasă, în România, susține Ovidiu Șarpe.

Patiserul român care trăiește de aproape 40 de ani în marea Britanie are afacerea lui în Burnt Oak, orășel locuit în prezent de o populație majoritară de români. Toți cei 16 angajați ai lui Ovidiu șarpe de la „Pastisserie Romana” provind din România, iar patrpnul este mândru de asta și are și explicații.

„Sunt disperaţi să muncească. Sar imediat la oportunitatea de a munci. Dacă apar două ore suplimentare, se oferă. Un englez ar putea spune în schimb ‘da, dar nu duminica asta, cealaltă’ (…) Ei muncesc din greu pentru a trimite banii peste hotare. De aceea vin aici. Muncesc din greu pentru a trimite banii acasă. De asemenea, este mai uşor pentru ei să comunice unul cu altul”, a declarat Ovidiu Şarpe, pentru publicația Kentwood Post.

Patronul Șarpe spune că britanicii inventează scuze pentru a evita orele suplimentare şi că nu au nici aptitudinile, nici hotărârea celor veniţi din România.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie afacere roman angajare
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close