Antena 3 CNN Externe S-au crezut Dumnezeu şi ucideau pacienţii "din milă" sau pentru că îi "deranjau". Aşa îşi justifică crimele doi infirmieri uruguayeni

S-au crezut Dumnezeu şi ucideau pacienţii "din milă" sau pentru că îi "deranjau". Aşa îşi justifică crimele doi infirmieri uruguayeni

S-au crezut Dumnezeu şi ucideau pacienţii "din milă" sau pentru că îi "deranjau". Aşa îşi justifică crimele doi infirmieri uruguayeni
Sursa foto: Foto: Photo News
22 Mar 2012   •   08:45

Doi infirmieri din Uruguay, inculpaţi pentru "omor deosebit de grav" după ce au fost prinşi că îşi ucideau pacienţii pe care îi aveau în grijă, îşi justifică acum faptele in faţa instanţei.  Unul din cei doi infirmieri, acuzat de uciderea a 11 pacienţi în diferite spitale, a acţionat pentru ca "ei să nu mai sufere", conform avocatului său, în timp ce al doilea a declarat că a ucis cinci pacienţi deoarece îl "deranjau", relatează AFP.
   
"E un pervers", a declarat avocatul Ines Mazziotti, marţi, pentru postul de radio uruguayan El Espectador, referindu-se la infirmierul în vârstă de 40 de ani care a recunoscut uciderea a cinci pacienţi în spitalul public Maciel din Montevideo.
   
"În declaraţiile sale, Marcel Pereira spune: "Aceşti bătrâni de rahat, le fac toaleta, şi două ore mai târziu, ei se scapă pe ei, să moară odată pentru totdeauna, mă enervează", a declarat Mazziotti.
   
Ariel Acevedo, infirmierul în vârstă de 46 de ani pe care ea îl apără a vrut ca "ei să nu mai sufere", a declarat Mazziotti, repetând afirmaţiile clientului său: "Ines, fac acest lucru de 20 de ani, am văzut cum au murit mii de oameni. Ce mi s-a întâmplat? Nu ştiu, cred că m-am crezut Dumnezeu ".
   
"Imi dau seama că am făcut o greşeală, că am acţionat ca şi cum eram Dumnezeu (...), regret", a declarat bărbatul care a recunoscut uciderea a 11 persoane într-un serviciu de neurochirurgie al clinicii private Espanola din Capitală, în timpul unui interogatoriu.
   
Deşi cei doi infirmieri se cunoşteau, avocata a ţinut să precizeze că au folosit mecanisme diferite.

"Cei care au murit în spitalul Maciel au fost ucişi cu medicamente", în timp ce clientul său a ucis "prin injectarea de aer" în sistemul intravenos.
   
Potrivit clientului său, numeroşi apropiaţi ai pacienţilor internaţi au cerut medicului o sedare astfel încât să nu îi mai vadă suferind. Medicul îşi dădea consimţământul, şi el şi membrii familiei semnau, a adăugat avocatul.
   
Ancheta a început în ianuarie, după o denunţare anonimă, dar moartea suspectă a unei paciente în vârstă de 74 de ani, în urmă cu o săptămână, a dus la reţinerea celor doi bărbaţi şi a unei infirmiere acuzate de complicitate.
   
Cei doi infirmieri au fost inculpaţi de "omor deosebit de grav". Victimele nu erau în fază terminală.
   
Nici autorităţile sanitare, nici poliţia nu au dorit să ofere precizări privind posibilul număr al victimelor şi nici despre perioadele de timp în care cei doi bărbaţi au lucrat în cele două spitale din Montevideo.

×
Subiecte în articol: Uruguay
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close