Antena 3 CNN Externe S-au reluat căutările pe nava Costa Concordia, dar şansele de a găsi supravieţuitori sunt minime

S-au reluat căutările pe nava Costa Concordia, dar şansele de a găsi supravieţuitori sunt minime

S-au reluat căutările pe nava Costa Concordia, dar şansele de a găsi supravieţuitori sunt minime
Sursa foto: Foto: csmonitor.com
21 Ian 2012   •   15:52

Deşi autorităţile au reluat sâmbătă dimineaţă căutările pe epava Costa Concordia, speranţele de a găsi supravieţuitori sunt minime, relatează AFP, sursă preluată de Mediafax.

"Astăzi căutăm între punţile 3 şi 4", a indicat Cosimo Nicastro, purtător de cuvânt al Pazei de Coastă, făcând referire la cele 21 de persoane date în continuare dispărute. "Speranţa de a găsi pe cineva în viaţă în partea de sub apă a scăzut acum şi se reduce pe zi ce trece", a adăugat Nicastro, precizând însă că salvatorii "vor continua cât timp va exista puţină speranţă".

O altă problemă cu care se confruntă autorităţile este pregătirea pentru pomparea celor 2.400 de tone de păcură pe care nava le mai are în rezervoare, pentru a evita o maree neagră. Zona a fost închisă şi s-a declarat starea de catastrofă ecologică. 

Pachebotul de croazieră Costa Concordia, care plecase la 13 ianuarie din Civitavecchia, în apropiere de Roma, a lovit o stâncă în apropierea insulei Giglio (Toscana), înainte de a eşua aproape de mal, unde se află în continuare înclinată într-o parte şi scufundată pe jumătate. Cel puţin 11 persoane au murit după naufragiu. Aproximativ 20 de persoane sunt încă date dispărute.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close