Antena 3 CNN Externe „Să votezi pentru un bătrân este ca şi cum ai vota pentru un om nou”. Un bărbat de 101 ani vrea să intre în Congresul american

„Să votezi pentru un bătrân este ca şi cum ai vota pentru un om nou”. Un bărbat de 101 ani vrea să intre în Congresul american

„Să votezi pentru un bătrân este ca şi cum ai vota pentru un om nou”. Un bărbat de 101 ani vrea să intre în Congresul american
de M.T.    |    21 Feb 2014   •   07:32

Are 101 ani, se caracterizează ca fiind un „activist şi stră-străbunic” şi ţinteşte un mandat în Congresul american la alegerile din noiembrie.

John Newman şi-a anunţat intenţia de a candida pe blogul campaniei sale, iar scopul său declarat este acela „de a face auzită vocea tuturor cetăţenilor”, notează AFP, citată de Mediafax.

„La 101 ani, eu nu mă gândesc la o carieră politică pe termen lung ce m-ar determina să-mi vând idealurile, valorile sau personalitatea pentru o eventuală realegere”, a scris Newman pe blog.

John Newman va participa la alegeri ca independent, fiind unul dintre adversarii republicanului Vern Buchanan în statul Florida.

Printre punctele programului său politic se numără combaterea sărăciei sau promovarea sănătăţii pentru săraci, a precizat Newman pentru WWSB, staţia locală a ABC.

În prezent, cel mai în vârstă membru al Congresului este reprezentantul statului Texas, Ralph Hall, care are 90 de ani.

Nimeni nu ştie ce şanse are John Newman pentru a ajunge în Congres, dar cu siguranţî nu dice lipsă de imaginaţie. O dovedeşte sloganul său electoral: „Să votezi pentru un bătrân este ca şi cum ai vota pentru un om nou”.

×
Subiecte în articol: alegeri Congresul american candidatura SUA
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close