Antena 3 CNN Externe Saakaşvili: Vizita lui Medvedev în Osetia de Sud este "imorală"

Saakaşvili: Vizita lui Medvedev în Osetia de Sud este "imorală"

Saakaşvili: Vizita lui Medvedev în Osetia de Sud este "imorală"
Sursa foto: mihail saakasvili
14 Iul 2009   •   22:35

Preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a calificat vizita omologului său rus Dmitri Medvedev în Osetia de Sud ca fiind "imorală" şi "demnă de dispreţ ."
Medvedev a sosit luni în Osetia de Sud în prima sa vizită în fosta republică georiană, recunoscută ca independentă de Rusia în august anul trecut după un război de cinci zile, început după ce Georgia a încercat să reia controlul asupra provinciei.

La întâlnirea cu liderul sud-osetin, Eduard Kokoitî, Medvedev a anunţat intenţia de a dezvolta legăturile dintre cele două state, precum şi implementarea proiectelor pe diferite domenii.

Saakaşvili aprecia că vizita de lui Medvedev este un răspuns dat de Rusia la summitul de la Ankara cu privire la proiectul Nabucco, pe care "Rusia îl priveşte drept un eşec diplomatic".

În plus, preşedintele georgian este de părere că prezenţa lui Medvedev în Osetia de Sud este şi o urmare a vizitei întreprinse la Moscova, în 6-8 iulie, de către preşedintele american Barack Obama. "Rusia a înţeles acum că nu va mai putea duce o nouă ofensivă împotriva Georgiei", a spus Saakaşvili.

Vizita la Ţhinvali a lui Medvedev "va rămâne în istroia diplomaţiei ruse drept un precedent imoral şi ruşinos", spune preşedintele Georgiei.
Până acum doar Nicaragua a mai recunoscut independenţa republicilor separatiste Osetia de Sud şi Abhazia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev razboiul din Georgia
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close