Antena 3 CNN Externe Cum arată sacii cu bani primiți de Eva Kaili | Informație-bombă despre secretarul general al Parlamentului European

Cum arată sacii cu bani primiți de Eva Kaili | Informație-bombă despre secretarul general al Parlamentului European

Procurorii au găsit noi sume de bani în casa soțului Evei Kaili, fost vicepreședinte al Parlamentului European.

de Naty Badea    |    14 Dec 2022   •   12:59

Kaili a fost demisă marți de acest for, după ce a fost arestată în flagrant, săptămâna trecută, în cadrul unui amplu dosar anti-corupție la nivel înalt instrumentat de Poliția Federală belgiană.

Suma de 20.000 euro găsită acasă la Francesco Giorgi se adaugă presupusei mite pe care fostul vicepreședinte al Parlamentului European ar fi primit-o. 

Avocata lui Kaili a declarat că aceasta este nevinovată.

"Francesco Georgi, soțul Evei Kaili, a făcut declarații în fața anchetatorilor belgieni, potrivit presei italiene. 'ONG-urile ne trebuiau ca să învârtim bani', ar fi recunoscut Giorgi.

Grupul care făcea lobby pentru Qatar ar fi fost constituit în ianuarie 2021 la Bruxelles. Eva Kaili s-a întâlnit în data de 1 noiembrie cu ministrul Muncii din Qatar.

Secretarul general al Parlamentului European ar fi urmat să intre în conducerea ONG-ului implicat în activități de corupție

De asemenea, ONG-ul fostului eurodeputat italian Antonio Panzeri a avut numeroase activități în ultima perioadă, în legătură cu Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

1,5 milioane de euro este suma pe care anchetatorii au sechestrat-o de la familia Panzeri și de la Eva Kaili.

Secretara ONG-ului lui Antonio Panzeri pretinde că nu știe cu ce se ocupa, de fapt, șeful ei.

Ea aruncă însă o informație-bombă: Klaus Welle, secretarul general al Parlamentului European, urma să intre în conducerea ONG-ului lui Panzeri în luna ianuarie ", a transmis corespondentul Antena 3 CNN în Italia, Naty Badea.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close