Antena 3 CNN Externe Salarii mărite cu 50% şi dobânzi şterse la credite: strategiile celor doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din Turcia

Salarii mărite cu 50% şi dobânzi şterse la credite: strategiile celor doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din Turcia

Cu o zi rămasă până la cele mai importante alegeri din istoria modernă a Turciei, cei doi candidați la fotoliul de președinte se întrec în promisiuni electorale care, dacă vor fi puse în aplicare, ar putea destabiliza economic întreaga țară, avertizează experții internaționali. 

de Cristi Popovici    |    27 Mai 2023   •   14:05

Astfel, actualul președinte Recep Tayyip Erdogan promite măriri salariale fără precedent, de aproape 50% pentru mare parte din funcționarii și muncitorii publici.

Rivalul său, Kemal Kilicdaroglu, promite că a doua zi după alegerea sa va șterge datoriile în bănci pentru sute de mii de turci. 

El a trimis o serie de mesaje SMS populației prin care spune că dobânzile la cardurile de credit care au explodat în ultimii doi ani vor fi șterse, pentru că au fost rezultatul politicii dezastruoase a lui Erdogan, acuză Kilicdaroglu. 

Sunt acuzații, de altfel, fără precedent între cei doi. 

Ambii se acuză că ar colabora sau ar fi susținut de organizația teroristă PKK, responsabilă de-a lungul timpului de organizare a unor atentate în Turcia. 

În susținerea acuzațiilor sale însă, președintele Erdogan a prezentat în timpul unui miting electoral un clip trucat în care apare rivalul său alături de un lider al acestei organizații teroriste. În realitate însă, imaginile erau din două clipuri diferite, fără nicio legătură unul cu celălalt. 

La rândul său, Kilicdaroglu l-a chemat pe Erdogan la o dezbatere televizată în care cei doi lideri se discute față în față despre toate problemele. Erdogan a refuzat propunerea, spunând despre Kilicdaroglu că și-ar face imagine pe seama sa.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close