Antena 3 CNN Externe Salarii soldaţi ruşi vs. ucraineni. "Știți cât primesc ofițerii ruși pentru războiul din Ucraina?"

Salarii soldaţi ruşi vs. ucraineni. "Știți cât primesc ofițerii ruși pentru războiul din Ucraina?"

Un soldat rus capturat de ucraineni a recunoscut că a mers în război pentru a scăpa de sărăcie şi le-a dezvăluit acestora ce salarii primesc ofiţerii lui Putin.

Salarii soldaţi ruşi vs. ucraineni. "Știți cât primesc ofițerii ruși pentru războiul din Ucraina?"
Sursa foto: captura Ministerul ucrainean al Apararii-Facebook
de Georgiana Adam    |    05 Mar 2022   •   16:15

El a fost înregistrat, iar filmarea a fost publicată pe contul de Facebook al Ministerului Apărării din Ucraina şi a devenit virală. 

Potrivit clipului video, prizonierul le-a spus ucrainenilor că ofiţerii ruşi primesc în medie un salariu de doar 60.000 de ruble, echivalentul a aproximativ 550 de dolari sau 500 de euro. 

"Știți cât primesc ofițerii ruși pentru războiul din Ucraina? 60 de mii ruble sau 550 $ pe lună!

În această sumă, armata rusă evaluează viețile invadatorilor săi, iar apoi îi aruncă liberi (...).

Motivația lui nu este o victorie, ci de "a hrăni" familia sa. Și degeaba trebuie uciși ucraineni pașnici pentru asta", se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului ucrainean al Apărării.

Recent, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că luptătorii ucraineni vor fi remuneraţi cu o sumă mult mai mare decât ruşii. 

"Bineînţeles, militarii noştri nu se luptă pentru bani. Trebuie să înţelegem că, în acest moment, este cea mai importantă meserie – să fii militar şi să îţi aperi ţara. 

Trebuie să specific că statul le va plăti, adecvat, munca pe care o depun. Îi vom plăti pe toţi cei care ţin armele în mâna lor cu 100.000 grivne pe lună. 

Nu trebuie să ne mulţumească nimeni, dar trebuie să ştie că această ţară le este, cu siguranţă, recunoscătoare. Vom continua aşa până când războiul se va încheia", a declarat Zelenski.

Un calcul simplu arată că suma precizată de Zelenski este echivalentul a aproximativ 3.000 de euro, astfel că soldaţii ucraineni primesc practic de şase ori mai mult decât omologii lor ruşi. 

Prin comparație, salariul unui soldat român este de circa 2.236 de lei, iar un locotenent câștigă 3.445, în timp ce un caporal de gradație 4 ia 2.437 de lei lunar.

Ce salarii sunt în Armata Română. Cât câștigă un soldat, un ofiţer şi un funcţionar

Salariul unui soldat pentru anul 2022 sau solda de funcție este de 2.500 de lei pe lună, conform legii, dar veniturile sale sunt rotunjite cu sporuri, prime și indemnizații.

La vârful ierarhiei militare, șeful Statului Major General câștigă o soldă de funcție de 10.880 de lei, care înseamnă de peste patru ori salariul de bază minim brut.

Знаєте, скільки отримують російські офіцери за війну в Україні? 60 тис. рублів або $550 на місяць! Саме в таку суму оцінює армія РФ життя своїх загарбників, а потім ще й кидає їх напризволяще. СБУ публікує чергове відео з полоненим окупантом, який зізнається, що опинився на війні, щоб заробити грошей. Його мотивація - не перемога, а "прокорм" своєї сім’ї. І дарма, що для цього треба вбивати мирних українців. СБУ звертається до всіх російських загарбників: в Україні ви не заробите нічого, крім порції свинцю у власне тіло! Ми на своїй землі і будемо боронити її до останнього! Разом переможемо! #ЗупинимоОкупантів #stoprussia #СТОЇМО

Publicată de Служба безпеки України pe Miercuri, 2 martie 2022

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia salariu soldati
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close