Antena 3 CNN Externe "Salvăm apa şi îi hrănim pe cei flămânzi". După "Ice Bucket Challenge", urmează "provocarea găleţii cu orez"

"Salvăm apa şi îi hrănim pe cei flămânzi". După "Ice Bucket Challenge", urmează "provocarea găleţii cu orez"

"Salvăm apa şi îi hrănim pe cei flămânzi". După "Ice Bucket Challenge", urmează "provocarea găleţii cu orez"
Sursa foto: Foto: Manju Latha Kalanidhi / Facebook
de S.T.    |    25 Aug 2014   •   12:13

O femeie din India a iniţiat o altă versiune a turnării unei găleţi cu apă în cap. Pentru a promova asistenţa locală pentru cei săraci, ea a propus în schimb donarea unei găleţi cu orez, informează luni agenţia DPA.

"Provocarea găleţii cu orez" este ideea pe care Manju Latha Kalanidhi din Hyderabad, capitala statului Telangana din sudul Indiei, a postat-o pe Facebook pentru a-i stimula pe donatori să ofere o găleată de orez celor nevoiaşi, scrie ziarul The Hindu în ediţia de duminică.

"Este o soluţie locală, este a noastră şi este o rezolvare practică a problemelor din vecinătate. În loc să irosim apa pentru provocarea găleţii cu gheaţă, salvăm apa şi îi hrănim pe cei flămânzi", a scris ea pe Facebook.

Potrivit propunerii sale, voluntarii pot dona, de asemenea, medicamente la cel mai apropiat spital public.

Provocarea găleţii cu gheaţă este concepută pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la scleroza laterală amiotrofică (SLA), o maladie progresivă neuro-degenerativă, care afectează celulele nervoase din creier şi măduva spinării, de care suferă şi fizicianul Stephen Hawking.

Utilizatorii Facebook îi pot nominaliza şi pe alţii pentru a accepta provocarea de a-şi turna pe cap o găleată de apă şi gheaţă, filmându-se şi postând clipul pe Internet, sau donând bani în termen de 24 de ore pentru ALS Association (Asociaţia SLA), precizează DPA.

×
Subiecte în articol: sărăcie India Stephen Hawking
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close