Antena 3 CNN Externe Salvare spectaculoasă din mijlocul oceanului! Un pasager A CĂZUT în apă de la bordul unuia dintre cele mai mari vase de croazieră din lume (VIDEO)

Salvare spectaculoasă din mijlocul oceanului! Un pasager A CĂZUT în apă de la bordul unuia dintre cele mai mari vase de croazieră din lume (VIDEO)

Salvare spectaculoasă din mijlocul oceanului! Un pasager A CĂZUT în apă de la bordul unuia dintre cele mai mari vase de croazieră din lume (VIDEO)
14 Ian 2015   •   13:12
Pasagerul de 22 de ani se afla la bordul unuia dintre cele mai mari vase din lume, Oasis of the Seas.

El a fost observat în apă de oamenii aflaţi la bordul unui alt vas, al unei alte companii de croazieră concurentă, Disney Magic.

Un pasager, care a căzut peste bord în timpul unei croaziere de lux, a fost salvat de echipajul unui alt pachebot, care naviga în aceeaşi zonă.

Naufragiatul, în vârstă de 22 de ani, era pasager al vasului Oasis of the Seas (Royal Caribbean) şi a fost observat în apă de pasagerii şi echipajul de la bordul vasului Disney Magic, un alt pachebot de lux, care a trecut pe aceeaşi rută câteva ore mai târziu.

Oasis of the Seas, vasul de la bordul căruia a căzut peste bord pasagerul

Incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce "Magic" se apropia de portul mexican Cozumel.

Nu se cunosc încă circumstanţele care au dus la căderea pasagerului peste bord.
În orice caz însă, incidentul ridică semne mari de întrebare referitoare la tehnologia vaselor de croazieră pentru depistarea pasagerilor dispăruţi.

Disney Magic, vasul salvator

După ce tânărul a fost observat de pasagerii de pe Magic, ofiţerii navei au decis să lanseze la apă o barcă de salvare pentru a îl recupera pe naufragiat. După acostarea la ţărm, el a fost transportat imeditat la spital.

Într-un comunicat oficial, compania Royal Caribbean, cea care deţine vasul  Oasis of the Seas, confirmă incidentul, dar nu dorit să furnizeze detalii suplimentare.

Jim Walker, un avocat specializat în incidentele maritime în care sunt implicate vasele de pasageri, spune că acest caz readuce în atenţia opiniei publice măsurile de îmbunătăţire a sistemelor de monitorizare, care să indice atunci când o persoană cade peste bord.
Potrivit acestuia, este nevoie stringentă de implementarea unor sisteme de siguranţă dotate cu senzori de mişcare şi senzori termici.

Oasis of the Seas este una dintre cele mai mari nave de pasageri din lume, cu o capacitate de 6360 de oaspeţi. De asemenea, la bord se află 2394 de membri ai echipajului.
Pachebotul a costat aproape un miliard de dolari, iar construcţia lui a durat 3 ani în şantierul Turku, din Finlanda, unde a fost dat la apă în 2009.

În momentul producerii incidentului, vasul ridicase ancora din Port Everglades (Florida) şi efectua o croazieră de 7 nopţi în Insulele Caraibe.

 

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close