Antena 3 Externe Salvat în ultima clipă! A supravieţuit patru zile pe un munte acoperit de zăpadă şi gheaţă

Salvat în ultima clipă! A supravieţuit patru zile pe un munte acoperit de zăpadă şi gheaţă

03 Aug 2018   •   14:43
Salvat în ultima clipă! A supravieţuit patru zile pe un munte acoperit de zăpadă şi gheaţă

Un alpinist australian a fost salvat după ce a rămas blocat timp de patru nopţi pe muntele acoperit de zăpadă Aspiring de pe Insula de Sud din Noua Zeelandă, potrivit DPA.

Soldatul Terry Harch a fost adus vineri la spitalul din Dunedin cu ''degerături uşoare'', după intervenţia unui elicopter care l-a ''extras'' de pe munte, a precizat într-o declaraţie centrul pentru coordonarea operaţiunilor de salvare din Noua Zeelandă.

Alpinist experimentat, Harch, în vârstă de 29 de ani, a pornit vinerea trecută într-o expediţie pe muntele cu altitudinea de 3.033 metri şi era aşteptat să se întoarcă luni. Un prieten a alertat forţele de ordine, iar Harch a lansat un semnal de salvare luni în jurul prânzului.

Echipele de intervenţie au reuşit să-l localizeze pe bărbatul care ''le făcea cu mâna'' joi după-amiază. Alpinistul a petrecut şapte zile singur pe munte în condiţii de îngheţ, confruntându-se cu rafale de vânt de 60 de kilometri pe oră şi căderi masive de zăpadă.

Deoarece condiţiile meteo dificile au împiedicat salvarea imediată, o echipă a rămas alături de alpinist, punând la dispoziţie haine călduroase, corturi, alimente şi echipament pentru a menţine grupul la căldură, departe de umezeală, în timpul celei din urmă nopţi petrecute pe munte.

''Alpinistul s-a adăpostit ultimele două nopţi la trecătoare şi a luat cu siguranţă deciziile potrivite care l-au ajutat să supravieţuiască vremii dificile, ninsorii şi rafalelor de vânt'', a spus Geoff Lunt, membru al echipei de salvare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close