Antena 3 CNN Externe Supraviețuire miraculoasă pentru două victime ale cutremurului din Taiwan - VIDEO

Supraviețuire miraculoasă pentru două victime ale cutremurului din Taiwan - VIDEO

Supraviețuire miraculoasă pentru două victime ale cutremurului din Taiwan - VIDEO
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
08 Feb 2016   •   08:49

O femeie şi un bărbat au fost salvaţi, luni dimineaţă, de echipele de intervenţie, dintre dărâmături, la două zile de la producerea cutremurului din sudul Taiwanului, în care au murit cel puţin 35 de persoane, informează BBC News online.

 Cei doi au fost scoşi de sub ruinele unei clădiri de apartamente la două zile de la surparea acesteia în timpul cutremurului de sâmbătă din oraşul Tainan, din sudul Taiwanului. Femeia a fost prima salvată, fiind găsită lângă trupul soţului ei, potrivit oficialilor taiwanezi, iar fiul în vârstă de doi ani a fost descoperit decedat în apropiere. La puţin timp după, a fost salvat şi un bărbat, relatează presa locală.

Cel puţin 35 de persoane au murit în cutremurul cu magnitudinea de 6.4 grade, cei mai mulţi dintre aceştia se aflau în clădirea Weiguan Jinlong, de 17 etaje. Peste 100 de oameni sunt prinşi sub dărâmături.

Femeia, Tsao Wei-ling, a fost salvată luni dimineaţă, fiind conştientă şi transportată la spital. Potrivit oficialilor taiwanezi, 310 persoane au fost salvate duminică noapte dintre ruinele clădirilor, iar 100 dintre acestea au fost transportate la spital. O fetiţă de şase luni care a fost scoasă dintre dărâmături a murit câteva ore mai târziu la spital.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a investiga dacă blocul de 17 etaje s-a surpat şi din cauza structurii sale. Potrivit primarului oraşului Tainan, William Lai, supravieţuitorii au acuzat existenţa unor "nereguli" în construcţia clădirii de apartamente.

Seismul de 6,4 grade s-a produs sâmbătă la ora locală 3.57, la adâncimea de doar 25 de kilometri. Epicentrul a fost la 27 de kilometri nord-est de oraşul taiwanez Pingtung, la 35 de kilometri sud-est de Yujing şi la 48 de kilometri est-nord-est de Tainan. Zona cea mai afectată de cutremur este oraşul Tainan, unde cel puţin 11 clădiri rezidenţiale s-au prăbuşit.

sursa: sketchfab.com

×
Parteneri
Se schimbă vremea! Prognoza meteo până pe 2 aprilie 2023
x close