Antena 3 CNN Externe În timp ce SUA și UE amenință Rusia cu sancțiuni, guvernul Federației Ruse anunță că a pregătit măsuri pentru a proteja piețele financiare și companiile

În timp ce SUA și UE amenință Rusia cu sancțiuni, guvernul Federației Ruse anunță că a pregătit măsuri pentru a proteja piețele financiare și companiile

Guvernul Federației Ruse a pregătit măsuri pentru a proteja piețele financiare și marile companii rusești de sancțiuni și alte amenințări, transmite serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri.

În timp ce SUA și UE amenință Rusia cu sancțiuni, guvernul Federației Ruse anunță că a pregătit măsuri pentru a proteja piețele financiare și companiile
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    24 Feb 2022   •   15:39

„Guvernul rus și-a format planuri clare de măsuri pentru a proteja piețele financiare și companiile individuale de posibile sancțiuni și alte amenințări. În cadrul acestei lucrări, au fost efectuate simulări ale consecințelor impunerii sancțiunilor. Ca urmare, s-au format planuri de acțiune clare”, se spune în comunicat.

Totodată, se observă că „piața financiară și cele mai mari companii sunt pe deplin pregătite pentru implementarea lor”.

„Astăzi, Rusia dispune de resurse financiare suficiente pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar în fața sancțiunilor și amenințărilor externe”, se subliniază mesajul.

„ Licitațiile de plasare OFZ vor fi suspendate în următoarele săptămâni. O cantitate semnificativă de fonduri temporar gratuite în contul unificat de trezorerie al bugetului federal (mai mult de 4,5 trilioane de ruble cu împrumuturi nete planificate pentru 2022 - 2,2 trilioane de ruble) permite o abordare flexibilă la orarul de plasare” – a informat serviciul de presă.

În plus, Ministerul de Finanțe al Rusiei, împreună cu Banca Rusiei, vor continua să monitorizeze îndeaproape situația de pe piețele financiare și „dacă este necesar, vor lua măsuri suplimentare pentru menținerea stabilității financiare”.

„Guvernul Federației Ruse va contribui la asigurarea funcționării durabile a companiilor incluse în lista de sancțiuni , la păstrarea locurilor de muncă și a salariilor”, se arată în mesaj, potrivit Interfax.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia sanctiuni
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close