Antena 3 Externe Sângele Papei Ioan Paul al II-lea, furat dintr-un lăcaș de cult din Italia

Sângele Papei Ioan Paul al II-lea, furat dintr-un lăcaș de cult din Italia

de Adrian Iclozan    |    25 Sep 2020   •   18:15
Sângele Papei Ioan Paul al II-lea, furat dintr-un lăcaș de cult din Italia

Un recipient ce conținea câteva picături din sângele papei Ioan Paul al II-lea a fost furat la mijlocul acestei săptămâni dintr-o catedrală situată în centrul orașului italian Spoleto, scrie presa intenațională.

Obiectul, cunoscut drept "relicvariu" era păstrat într-un altar dedicat fostului suveran pontif, decedat în urmă cu 15 ani, după mai bine de 26 de ani de pontificat.

Furtul a fost descoperit miercuri.

Relicvariul era adăptostit doar temporar în catedrala din Spoleto și urma să fie trimis luna viitoare la un nou lăcaș de cult din Umbria, ce poartă numele lui Ioan Paul al II-lea.

Arhiepiscopul Renato Boccardo, un colaborator apropiat al fostului papă în anii petrecuțil la Vatian, a făcut apel la hoți să înapoieze relicvariul bisericii și al credincioșilor. 

Nu este clar dacă obiectul a fost furat pentru recompensă, așa cum s-a mai întâmplat în Italia, sau din alte motive. Poliția a deschis o anchetă și verifică înregistrările de pe camerele de supraveghere.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close