Antena 3 CNN Externe Un gigant al industriei software își invită clienții din Rusia să continue afacerile în afara țării | Este vorba de companii rusești sancționate de Occident

Un gigant al industriei software își invită clienții din Rusia să continue afacerile în afara țării | Este vorba de companii rusești sancționate de Occident

Producătorul german de software SAP a făcut clienților ruși o ofertă de continuare a utilizării serviciilor, în ciuda promisiunii de a înceta furnizarea acestora, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Un gigant al industriei software își invită clienții din Rusia să continue afacerile în afara țării  | Este vorba de companii rusești sancționate de Occident
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    05 Apr 2022   •   13:42

Publicația Kyiv Independent, care acuză compania germană de "ipocrizie", publică o scrisoare ce ar fi fost adresată de Comitetul Executiv SAP clienților din Rusia, cu o zi înainte de anunțul public privind închiderea serviciilor de cloud ale companiei în această țară.

În documentul publicat de Kyiv Independent, SAP le oferă clienților săi ruși posibilitatea migrării datelor lor în afara Rusiei, în vederea menținerii accesului la serviciile de cloud.

Trimisă în data de 23 martie, scrisoarea menționează că SAP nu va mai putea deservi centrele sale de date din Rusia și recomandă clienților ruși să-și mute datele în centre situate în afara țării.

"Numeroși factori, inclusiv pierderea redundanței, problemele din lanțul de aprovizionare și incapacitatea de a asigura servicii și asistență ne determină să planificăm în mod activ gestionarea soluțiilor dumneavoastră în afara Rusiei", se spune în document.

"Ne străduim să ne respectăm angajamentele față de afacerile dumneavoastră în aceste vremuri extraordinare și apreciem parteneriatul cu dumneavoastră în vederea celui mai bun rezultat posibil pentru afacerile dumneavoastră", se mai arată în scrisoare.

Potrivit Kyiv Independent, SAP a oferit clienților ruși opțiunea de migrare în mod gratuit.

Clienții SAP din Rusia

Scrisoarea publicată de Kyiv Independent nu menționează războiul Rusiei în Ucraina iar tonul documentului contrastează puternic cu declarațiile publice ale SAP referitoare la agresiunea militară a Moscovei.

În data de 24 martie, SAP a distribuit un comunicat de presă în care afirma, între altele: "Războiul nejustificat al Rusiei (în Ucraina) reprezintă o manifestare sfâșietoare de brutalitate și o încălcare a principiului fundamental al libertății, pe care îl împărtășim cu Ucraina. Rămânem fermi în angajamentul nostru de a sprijini Ucraina prin oprirea tuturor vânzărilor și oprirea operațiunilor cloud din Rusia."

SAP are mai mulți clienți de anvergură în Rusia. Între aceștia se numără companiile energetice Gazprom și Rosneft și băncile Sberbank, Rosselkhozbank și VTB Bank, toate firmele nominalizate fiind sub efectul sancțiunilor economice impuse de statele occidentale, în urma invaziei declanșate de Rusia în data de 24 februarie.

×
Subiecte în articol: SAP Kyiv Independent Gazprom Rosneft
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close