Antena 3 CNN Externe Săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo anunţă că a primit donaţii de 4,3 milioane de euro

Săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo anunţă că a primit donaţii de 4,3 milioane de euro

Săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo anunţă că a primit donaţii de 4,3 milioane de euro
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    18 Mai 2015   •   17:49

Săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo a primit donaţii de circa 4,3 milioane de euro după atentatul căruia i-a fost ţintă în luna ianuarie, a anunţat luni conducerea publicaţiei, precizând că întreaga sumă va fi cedată victimelor, transmite AFP.

Suma, care provine de la 36.000 de donatori din 84 de ţări, va fi depusă la o instituţie financiară publică, Casa Franceză de Depuneri.

"Distribuirea acestor donaţii va fi încredinţată unei comisii de înţelepţi a cărei desemnare am solicitat-o ministrului justiţiei", au precizat desenatorul Riss, noul director al publicaţiei, şi Eric Portheault, director financiar şi unul dintre acţionari.

Charlie Hebdo, ţinta la 7 ianuarie a primului dintre atentatele jihadiste de la Paris, în care au fost ucise 12 persoane, printre care mai mulţi caricaturişti-vedetă, este de câteva săptămâni scena unor conflicte interne.

Cincisprezece dintre cei 20 de angajaţi au cerut în aprilie o nouă conducere şi un statut de ''acţionari salariaţi cu parte egală'', contestând utilizarea fondurilor primite începând din ianuarie.

Publicaţia Charlie Hebdo este deţinută în prezent în procent de 40% de părinţii fostului redactor-şef Charb, ucis în atacul din 7 ianuarie, tot 40% din acţiuni revenindu-i lui Riss. Restul de 20% se află în posesia directorului financiar Eric Portheault.

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close