Antena 3 CNN Externe Șapte morți și 17 dispăruți după scufundarea unei bărci spaniole de pescuit în apele înghețate din largul Canadei

Șapte morți și 17 dispăruți după scufundarea unei bărci spaniole de pescuit în apele înghețate din largul Canadei

Cel puțin șapte persoane au murit și alte 17 sunt date dispărute, după ce o barcă de pescuit spaniolă s-a scufundat în mările extrem de reci din largul coastei de nord-est a Canadei, marți dimineață.

Șapte morți și 17 dispăruți după scufundarea unei bărci spaniole de pescuit în apele înghețate din largul Canadei
Sursa foto: Twitter/ AP Europe
de Cerasela Stafie    |    15 Feb 2022   •   22:03

Serviciul de salvare maritimă din Spania a declarat că este în curs de desfășurare o operațiune internațională pentru a localiza echipajul Villa de Pitanxo, o ambarcațiune din regiunea de nord-vest a Galiciei, care a coborât 450 km în largul coastei Newfoundland.

Trei persoane au fost salvate de pe o plută. Șapte cadavre au fost recuperate, într-o operațiune de căutare care a fost împiedicată de vânt, de marea agitată și de  vizibilitatea redusă.

”A fost lansată o operațiune aeriană și maritimă pentru salvarea celor 24 de membri ai echipajului navei de pescuit Villa de Pitanxo, o ambarcațiune de pescuit lungă de 50 de metri care operează din Marín, în Pontevedra”, se arată într-un comunicat al autorităților.

Echipajul este format din 16 spanioli, cinci peruani și trei ghanezi. Un avion, două elicoptere și patru bărci caută în zonă pentru supraviețuitori.

Salvatorii canadieni s-au declarat optimişti, în ciuda vremii rele. ”Faptul că am găsit deja trei supraviețuitori pe o plută de salvare ne dă speranța că alții au putut fie să se îmbrace în costumele lor de supraviețuire, fie să urce în plute de salvare și să coboare de pe navă”, a spus Brian Owens, de la Centrul Comun de Coordonare a Salvarii din Canada, potrivit The Guardian.

”Căutările continuă pentru echipajul rămas și avem speranța că îi vom găsi. Vom actualiza de îndată ce mai multe informații devin disponibile”, au mai transmis salvatorii.

Villa de Pitanxo a trimis un semnal de alarmă chiar după miezul nopții, ora locală, marți.

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sánchez, a declarat că guvernul este în contact permanent cu serviciile de salvare. ”Urmărim  cu îngrijorare efortul de căutare și salvare a echipajul ambarcațiunii din Galiciam care s-a scufundat în largul Newfoundland a scris Sánchez pe Twitter. ”Tot sprijinul meu pentru familiile lor.”

Alberto Núñez Feijóo, președintele regional al Galiției, a mai spus că gândurile sale se îndreaptă către familiile echipajului. ”Urmărim veștile groaznice care ne-au ajuns din Canada cu privire la scufundarea Villa de Pitanxo, o barcă din Marín”, a spus el, adăugând că guvernul regional este gata să facă tot ce se poate pentru a ajuta.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close