Antena 3 CNN Externe Şapte persoane au murit şi alte zece au fost rănite într-un atentat din Pakistan

Şapte persoane au murit şi alte zece au fost rănite într-un atentat din Pakistan

Şapte persoane au murit şi alte zece au fost rănite într-un atentat din Pakistan
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
24 Noi 2012   •   13:21

Explozia unei bombe amplasate pe marginea drumului, la trecerea unei procesiuni şiite, a provocat moartea a cel puţin şapte persoane şi rănirea altor câtorva zeci, sâmbătă, în nord-vestul Pakistanului, au anunţat autorităţile medicale, citate de AFP.
   
Atentatul s-a produs la Dera Ismail Khan, district din provincia Khyber Pakhtunkhwa, situată în apropiere de Waziristanul de Sud, o zonă tribală considerată un fief al talibanilor şi grupărilor afiliate Al-Qaida.
   
"Au fost şapte morţi, dintre care patru copii, şi circa 30 de răniţi", a declarat pentru AFP Aziz Baluch, medic la spitalul din acest district. Un prim bilanţ al poliţiei anunţa trei morţi.
   
"Explozia a fost puternică şi s-a auzit pe o rază de câţiva kilometri", a declarat pentru AFP Siddiq Khan, un poliţist.
   
Două atentate revendicate de Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP - Mişcarea talibanilor din Pakistan) împotriva minorităţii şiite s-au soldat cu 25 de morţi la Karachi (sud) şi Rawalpindi, în cursul acestei săptămâni.
   
TTP, înfiinţată în 2007, vizează periodic forţele de ordine pakistaneze şi minoritatea şiită care reprezintă mai puţin de 20 la sută din populaţia acestei ţări musulmane cu 180 de milioane de locuitori. Atentatul de sâmbătă de la Dera Ismail Khan nu a fost revendicat pentru moment.

×
Subiecte în articol: atentat morti raniti pakistan
Parteneri
Elevii încep azi evaluarea națională
x close