Antena 3 CNN Externe Sărăcia, „o stare de spirit”? Cine a făcut această declarație

Sărăcia, „o stare de spirit”? Cine a făcut această declarație

Sărăcia, „o stare de spirit”? Cine a făcut această declarație
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Mai 2017   •   12:02

Ben Carson, șeful Departamentului american pentru dezvoltare urbană (HUD), a stârnit un val de indignare după ce a descris sărăcia drept o "stare de spirit", informează joi BBC, potrivit Agerpres. 

În timpul unui interviu acordat marți postului de radio Sirius XM, Carson a lăsat să se înțeleagă faptul că oamenii se confruntă cu sărăcia pentru că au deprins un "set de valori morale greșit" de la părinții lor.

"Cred că într-o mare măsură sărăcia este și o stare de spirit", a spus acesta în interviul difuzat miercuri. Referindu-se la persoanele care au "set de valori morale corect", Carson a declarat că, dacă acestora "li se ia totul și sunt lăsate pe stradă, vă garantez că în scurt timp se vor ridica". În schimb, în ceea ce privește persoanele cu un "set de valori morale greșit", acestea "pot primi orice pe lumea asta că tot vor ajunge înapoi jos", a susținut oficialul.

Departamentul condus de fostul neurochirurg administrează locuințele pentru populația americană cu venituri reduse, precizează sursa citată.

De asemenea, Carson a sugerat că "sărăcia spirituală" și competențele slabe ale părinților ar putea contribui la "setul de valori morale greșit" și la "atitudinea defetistă".

Intervievatorul a fost consilierul principal al lui Ben Carson în timpul alegerilor primare ale Partidului Republican din 2016 pe care acesta le-a pierdut.

Carson a povestit anterior propriul parcurs din mediul sărac în care a crescut în Detroit, Michigan, către statutul de neurochirurg faimos. În timpul interviului, acesta a declarat că îi datorează succesul mamei sale. "Dacă toată lumea ar avea o mamă cum am avut eu, nimeni nu ar mai fi sărac", a spus el. "A fost o persoană care nu accepta sub nici o formă statutul de victimă", a adăugat șeful HUD.

Comentariile lui Carson au stârnit rapid critici tăioase în mediul online. Unul dintre cei care au calificat în mod negativ vorbele sale, pe Twitter, a fost actorul din seria Star Trek George Takei.

Aceasta nu a fost prima oară când comentariile lui Carson au stârnit reacții negative. În luna martie, el i-a numit pe sclavii afroamericani "imigranți", iar în 2013 a calificat Obamacare drept "cel mai rău lucru care i s-a întâmplat acestei țări după sclavie".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: sărăcie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close