Antena 3 CNN Externe Sărăcia extremă i-a scos pe oameni în stradă, în Sri Lanka. Președintele țării în faliment a fugit de protestatarii furioși

Sărăcia extremă i-a scos pe oameni în stradă, în Sri Lanka. Președintele țării în faliment a fugit de protestatarii furioși

Președintele statului Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa, a fugit sâmbătă din reședința situată în capitala Colombo, cu câteva minute înainte să fie luată cu asalt de manifestanți care i-au cerut demisia, relatează presa internațională.

Sărăcia extremă i-a scos pe oameni în stradă, în Sri Lanka. Președintele țării în faliment a fugit de protestatarii furioși
Sursa foto: Captură YouTube
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iul 2022   •   12:00

"Președintele a fost escortat într-un loc sigur. Este în continuare șef al statului și este protejat de o unitate militară", a precizat pentru AFP sursă locală din domeniul Apărării.

Televiziunile locale au difuzat imagini cu sute de persoane escaladând gardurile palatului prezidențial din centrul capitalei.

Zeci de mii de persoane au participat anterior la o manifestație în cadrul căreia s-a cerut demisia lui Gotabaya Rajapaksa, considerat responsabil de criza economică fără precedent care lovește țara și care a provocat o inflație galopantă și grave penurii de carburant, electricitate şi alimente.

Poliția a folosit gaze lacrimogene în tentativa de a dispersa mulțimea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vineri, forțele de ordine au impus interdicții de circulație pentru a-i descuraja pe protestatari să iasă în stradă, dar această măsură a fost ridicată după ce partidele de opoziție, militanții pentru drepturile omului și baroul din Sri Lanka au amenințat cu acțiuni în instanță împotriva șefului poliției.

Interdicția a fost, oricum, ignorată de manifestanți, dintre care unii chiar au forțat, sâmbătă, autoritățile feroviare să-i transporte cu trenul către Colombo, pentru a participa la protest.

Potrivit Reuters, care citează surse spitalicești, cel puțin 21 de persoane, între care doi polițiști, au fost rănite şi spitalizate în timpul protestelor.

×
Subiecte în articol: Gotabaya Rajapaksa Sri Lanka Colombo
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close