Antena 3 CNN Externe Sarah Palin, acuzată de abuz de putere în Alaska

Sarah Palin, acuzată de abuz de putere în Alaska

Sarah Palin, acuzată de abuz de putere în Alaska
11 Oct 2008   •   14:49

Sarah Palin, candidatul republican la vicepreşedinţia Statelor Unite, a comis abuz de putere în calitate de guvernator al statului Alaska. O anchetă parlamentară a scos la iveală faptul că Palin, folosindu-se de poziţia sa, a făcut presiuni asupra agenţilor statului în încercarea de a-l concedia pe fostul său cumnat, Michael Wooten, care lucra ca poliţist. Palin este acuzată, de asemenea, că a permis soţului său să se folosească de biroul oficial al guvernatorului de Alaska pentru a pune presiune asupra subordonaţilor.
Raportul concluzionează că acţiunile sale constituie o încălcare a normelor statului. Ancheta parlamentară a fost lansată la nivelul statului Alaska înainte ca Sarah Palin să fie nominalizată drept candidat la vicepreşedinţia SUA, în tabăra lui John McCain. ?Acest tip nepermis de acţiuni?, se arată în raport, ?crează un conflict de interese din punctul de vedere al subordonatului, care este nevoit să aleagă între a-i face pe plac superiorului sau a risca să atragă asupra sa consecinţe neplăcute ca urmare a nerespectării dorinţelor acestuia?.
Şeful securităţii publice din Alaska, Walt Monegan, a fost concediat la 11 iulie. El a afirmat că a fost demis pentru că a refuzat să îl concedieze pe fostul cumnat al guvernatorului. Totuşi, raportul concluzionează că Palin avea dreptul legal să îl demită pe Monegan. Meghan Stapleton, unul din purtătorii de cuvânt ai campaniei electorale republicane, a precizat că guvernatorul se consideră absolvit de vină, deoarece raportul aminteşte că Palin a acţionat conform prevederilor legale în privinţa concedierii lui Monegan.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sarah Palin John McCain abuz de putere
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close