Antena 3 CNN Externe Sarah Rainsford, jurnalist BBC, expulzat din Rusia, până la sfârșitul lunii august

Sarah Rainsford, jurnalist BBC, expulzat din Rusia, până la sfârșitul lunii august

Rusia i-a dat termen pentru a părăsi țara, până la sfârșitul lunii august, corespondentului BBC, Sarah Rainsford pentru că Marea Britanie ar fi efectuat mai multe acte de discriminare împotriva presei ruse.

Sarah Rainsford, jurnalist BBC, expulzat din Rusia, până la sfârșitul lunii august
Sursa foto: Getty Images/ Twitter
de Viorel Aydan Cioroi    |    13 Aug 2021   •   17:05

Dacă va fi confirmată, plecarea lui Rainsford ar marca prima expulzare a unui jurnalist britanic din Rusia de când Moscova l-a expulzat pe The Hardian, Luke Harding, în 2011, conform themoscowtimes.

Expulzarea este un răspuns la ceea ce Moscova a spus că este o măsură de represalii pentru ca Londra să refuze acordarea de vize reporterilor ruși, a declarat agenția de știri.

Viza lui jurnalistului BBC expiră pe 31 august și nu va fi reînnoită, conform presei ruse, care citează un oficial al Ministerului de Externe rus spunând că Rainsford va trebui să plece la expirarea actualei sale vize.

Expulzarea raportată a lui Rainsford vine pe fondul criticilor conform cărora Kremlinul intensifică eforturile de a reduce la tăcere mass-media internă independentă.

Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat săptămâna aceasta că a interzis intrarea oficialilor britanici neidentificați în represalii asupra drepturilor omului și sancțiunilor anticorupție din Londra.

×
Subiecte în articol: Rusia jurnalist Expulzat
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close