Antena 3 CNN Externe Sardinia a fost lovită de CICLON! 18 persoane au pierit în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor masive

Sardinia a fost lovită de CICLON! 18 persoane au pierit în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor masive

Sardinia a fost lovită de CICLON! 18 persoane au pierit în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor masive
Sursa foto: Foto: AP
19 Noi 2013   •   14:15

Numărul celor decedaţi în urma unei furtuni puternice, ciclonică, din Sardinia, care a provocat alunecări de teren şi inundaţii de proporţii, a ajuns la 18 persoane, a declarat, marţi, prefectul regional, Ugo Cappellacci.

În cursul zilei de ieri, râurile au ieşit din matcă, alimentate de ploaia torenţială ce a durat mai multe ore. Mai multe oraşe au fost inundate (în unele locuri nivelul apei a atins 3 metri) şi două poduri din insulă au fost complet distruse de urgie.

"Suntem în stare de alertă maximă. Nu ne-am confruntat cu o asemenea situaţie dezastruoasă de zeci de ani. Toată insula este afecatată", a spus Giorgio Cicalo, şeful Protecţiei Civile din Sardinia, pentru postul de televiziune RAI.

Conform publicaţiilor locale, Unione Sarda şi Nuova Sardegna, ploile torenţiale au fost însoţite de rafale de vânt deosebit de violente, cu puterea similară unui uragan.

×
Subiecte în articol: furtuna
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close