Antena 3 CNN Externe Sarkozy, acuzat că încearcă să plaseze un apropiat la conducerea companiei Veolia

Sarkozy, acuzat că încearcă să plaseze un apropiat la conducerea companiei Veolia

Sarkozy, acuzat că încearcă să plaseze un apropiat la conducerea companiei Veolia
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
20 Feb 2012   •   17:33

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, este suspectat că intenţionează să-l numească la conducerea corporaţiei franceze de mediu, Veolia, pe fostul ministru al Ecologiei, Jean-Louis Borloo, relatează AFP.
   
Acest zvon despre Nicolas Sarkozy, care a promis că va fi "candidatul poporului" împotriva elitelor, a pornit un val de critici, cu două luni înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale.
   
Candidatul socialist şi favoritul în sondaje, Francois Hollande, a declarat de asemenea că Sarkozy este "candidatul confuziilor, al aranjamentelor, al compromisurilor".
   
"În ce republică ne aflăm? Candidatul consiliului de administraţie este cel care se prezintă în faţa francezilor? Este candidatul confuziilor, al aranjamentelor, al compromisurilor? Eu nu l-aş accepta niciodată", a declarat Hollande în timpul unei deplasări într-o regiune pariziană.
   
Candidatul ecologist, Eva Joly, a evocat o "confuzie de interese rar întâlnită", o reîntoarcere a "republicii cadourilor", "în care a provoca plăceri apropiaţilor săi este motorul principal al preşedintelui nostru".
   
Frontul Naţional al lui Marine Le Pen a denunţat în egală măsură eventualitatea numirii lui Jean-Louis Borloo la conducerea Veolia.
   
Ministrul Ecologiei şi purtătorul de cuvânt al campaniei lui Nicolas Sarkozy, Nathalie Kosciusko-Morizet, a declarat că "Veolia este o companie privată" iar "Guvernul nu se amestecă în alegerile făcute de administraţia" companiei Veolia.
   
Jean-Louis Borloo, în vârstă de 60 de ani, fost ministru între anii 2002 şi 2010, a renunţat spre surprinderea multora să îşi anunţe candidatura la alegerile prezidenţiale din 2012. El conduce un partid care susţine pe de o parte pe Francois Bayrou şi de cealaltă parte pe Nicolas Sarkozy.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close