Antena 3 Externe Sarkozy este criticat dur pentru folosirea unei discuţii cu Obama în campania prezidenţială

Sarkozy este criticat dur pentru folosirea unei discuţii cu Obama în campania prezidenţială

15 Apr 2012   •   18:04
Sarkozy este criticat dur pentru folosirea unei discuţii cu Obama în campania prezidenţială
Sursa foto: Foto: http://features.rr.com


Preşedintele  Nicolas Sarkozy este acuzat că a folosit înregistrare a unei video-conferinţe avută cu Barack Obama pentru a-şi ajuta campania prezidenţială. Printr-o acţiune fără precedent în diplomaţia franceză, mai multe posturi de televiziune au difuzat primele minute ale unei discuţii între cei doi, informează guardian.co.uk.

Cu numai câteva zile înainte de alegeri, clipul îi prezintă pe cei doi schimbând câteva idei înainte să treacă la subiectele din ordinea de zi. Obama menţionează campania preşedintelui francez, spunând "Banuiesc că este o perioadă aglomerată" şi adăugând "Admir lupta crâncenă pe care o duceţi". Sarkozy îi răspunde "Vom câştiga domnule Obama. Dumneavoastră şi cu mine, împreună". După acest moment, cameramanii se retrag, lăsându-i pe cei doi să discute despre Siria, Iran şi petrol.

Partidul Socialist îl acuză pe Sarkozy că nu a respectat protocolul diplomatic şi a făcut de ruşine Franţa prin această acţiune, numai pentru a-şi revigora campania de realegere. În opinia reprezentanţilor partidului, imaginile "au slăbit credibilitatea Franţei în faţa Washington-ului, cât şi în faţa celorlalte state".

La început au existat nelămuriri privind implicarea Casei Albe în acest artificiu de campanie, reprezentanţii Washington-ului confirmând apoi că înregistrarea imaginilor fusese aprobată.


×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy Barack Obama

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close