Antena 3 CNN Externe Sarkozy, furios pe referendumul din Grecia: Preşedintele îi cere lui Papandreou să respecte înţelegerile indiferent de rezultate

Sarkozy, furios pe referendumul din Grecia: Preşedintele îi cere lui Papandreou să respecte înţelegerile indiferent de rezultate

Sarkozy, furios pe referendumul din Grecia: Preşedintele îi cere lui Papandreou să respecte înţelegerile indiferent de rezultate
Sursa foto: Foto: Intact images
02 Noi 2011   •   13:27
Surprinzătorul anunţ privind referendumul din Grecia l-a enervat la culme pe Nicolas Sarkozy. Liderul francez îi va cere premierului elen George Papandreou să implementeze măsurile convenite la summitul de săptămâna trecută indiferent de rezultatul consultării publice, informează Financial Times.

În loc să poată pregăti liniştit reuniunea de joi şi vineri a liderilor din G20 la Cannes, Sarkozy s-a trezit miercuri dimineaţa cu titluri apocaliptice în presa franceză precum: "Prăbuşire!", "Haos", "Euro în pericol" sau "Tunete din Grecia", scriu jurnaliştii de la Financial Times.

Furios din cauza referendumului, Sarkozy vrea ca Grecia să aprobe, în guvern şi Parlament, cât mai curând posibil acordul de săptămâna trecută, pentru a trece la implmentarea măsurilor convenite.

Autorităţile din Franţa nu doresc ca referendumul să fie programat peste o perioadă prea lungă. În plus, Franţa ar prefera ca întrebarea adresată grecilor să nu fie legată de măsurile de austeritate, ci de apartenenţa la zona euro.

Miercuri are loc reuniunea de urgenţă organizată la Cannes de liderii zonei euro. Întâlnirea va fi urmată de o "confruntare" cu Papandreou.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a anunţat, săptămâna trecută, că datoria publică a Greciei va fi redusă cu 100 de miliarde de euro, după ce băncile creditoare au acceptat să piardă 50 % din valoarea creanţelor. Acordul a fost realizat la summitul ţărilor din zona euro.

Preşedintele Nicolas Sarkozy, cancelarul Angela Merkel şi alţi lideri europeni s-au întâlnit personal cu reprezentantul băncilor, pentru a-l convinge să accepte reducerea datoriei greceşti.


 

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close