Antena 3 Externe Sarkozy, piticul din fotografii: Statura preşedintelui francez, ironizată de un politician britanic

Sarkozy, piticul din fotografii: Statura preşedintelui francez, ironizată de un politician britanic

15 Mar 2010   •   09:17
Sarkozy, piticul din fotografii: Statura preşedintelui francez, ironizată de un politician britanic
Sursa foto: Sarkozy

Guvernul francez a fost lezat de o remarcă nepotrivită a unui politician britanic. Conservatorul David Cameron a ironizat înălţimea preşedintelui Nicolas Sarkozy. În timp ce discuta pe marginea unei fotografii în care apărea alături de liderul francez, politicianul britanic a făcut referire la ?piticii ascunşi? din poze.

Dar Cameron nu este singurul politician britanic care s-a amuzat în public pe seama staturii lui Sarkozy. George Osborne a râs şi el în public de înalţimea lui Sarkozy, cu numai câteva zile înainte, rememorând episodul în care preşedintele francez a fost nevoit să se urce pe un ?scăunel? pentru a putea vorbi la o tribună.

Oficialii francezi au criticat aspru glumele pe seama lui Sarkozy, spunând că sunt o dovadă a lipsei de respect faţă de liderul francez. Nici presa franceză nu a fost mai îngăduitoare cu politicianul britanic David Cameron, catalogându-l drept "un intelectual de categorie uşoară", informează The Telegraph.

Cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la "Debarcarea din Normandia", Nicolas Sarkozy a fost nevoit să ţină un discurs. Preşedintele a avut nevoie de un scăunel ca să ajungă la microfon.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close