Antena 3 CNN Externe Sarkozy: Preşedintele american este slab, liderul spaniol este obscur, cancelarul german se ţine de ?fusta? Franţei

Sarkozy: Preşedintele american este slab, liderul spaniol este obscur, cancelarul german se ţine de ?fusta? Franţei

Sarkozy: Preşedintele american este slab, liderul spaniol este obscur, cancelarul german se ţine de ?fusta? Franţei
Sursa foto: nicolas sarkozy
17 Apr 2009   •   03:37

Preşedintele american este slab, liderul spaniol este obscur, cancelarul german se ţine de ?fusta? Franţei, iar şeful Comisiei Europene este irelevant. Acestea sunt părerile preşedintelui francez despre liderii respectivi.
În cele mai recente relatări de la Palatul Élysée , Sarkozy este citat ca făcând aceste afirmaţii la o petrecere a parlamentarilor, unde aprecia că ?Obama este subtil, foarte inteligent şi foarte carismatic. Dar a fost ales acum două luni şi nu a condus niciodată un minister. Sunt o mulţime de lucruri despre care nu are nici o părere. Şi nu a fost mereu la înălţime în privinţa luării deciziilor sau a eficienţei?. Conform lui Sarokzy, preşedintele american nu este tocmai pregătit în problemele legate de schimbarea climatică.
Presa franceză scrie că Sarkozy ar fi fost iritat de relatările presei conform cărora Obama l-ar fi convins pe liderul chinez, la summitul G20, să se ajungă la un compromis în privinţa paradisurilor fiscale.
Potrivit revistei L?Express, liderul francez a mai făcut o glumă deplasată referindu-se la vizita din iunie a lui Obama în Normandia. ?O să îi cer să meargă pe canal (al Mânecii-n.r.), iar el o va face?, ar fi declarat acesta referitor la ?Obamamania? din Europa.
Acesta pare sfârşitul lunii de miere dintre SUA şi Franţa. Anterior, acesta se arătase revoltat de intervenţia SUA în privinţa intrării Turciei în UE.

Sarkozy nu s-a oprit aici şi a atacat şi colegi europeni. El a spus parlamentarilor francezi: ? Poate că Zapatero (premierul spaniol) nu este foarte deştept, dar ştiu oameni care au fost foarte deştepţi, dar nu au intrat în turul doi al alegerilor?.

Sarkozy a mai declarat că Angela Merkel, cancelarul german, a venit de partea sa la summitul G20 doar când a realizat că economia Germaniei este în pericol şi nu avea altă variantă. Iar José Manuel Barroso, preşedintele portughez al comisiei europene a fost descris ca ?absent total? de la discuţiile G20.


Antena3.ro

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close