Antena 3 CNN Externe Sarkozy şi Merkel vor adoptarea pachetului energie-climă la summitul UE din decembrie

Sarkozy şi Merkel vor adoptarea pachetului energie-climă la summitul UE din decembrie

Sarkozy şi Merkel vor adoptarea pachetului energie-climă la summitul UE din decembrie
07 Dec 2008   •   19:48

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel şi-au confirmat duminică, într-o discuţie telefonică, voinţa comună privind adoptarea pachetului energie - schimbări climatice la viitorul summit Consiliu European din 11-12 decembrie, a comunicat Palatul Elysée, transmite AFP.
"Cancelarul federal şi preşedintele Republicii franceze s-au întreţinut telefonic, într-un cadru amical, asupra agendei viitorului Consiliu European. În privinţa pachetului energie - schimbări climatice, ei şi-au confirmat voinţa comună de ajungere la un acord" la summit, a indicat preşedinţia franceză.
Sâmbătă, la Gdansk, şeful statului francez a avut un dejun de lucru cu nouă premieri din ţări est-europene membre ale Uniunii, la finalul căruia a estimat că discuţiile privind ambiţiosul pachet propus de Comisia Europeană au progresat, dar că un acord rămâne încă incert.
Planul, care prevede îndeosebi reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2020, întâmpină puternice reticenţe din partea est-europenilor, mai ales a Poloniei, rezerve emiţând de asemenea Italia şi Germania.
Potrivit comunicatului de la Elysée, un alt subiect abordat de Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel au fost măsurile adoptate de guvernele lor pentru relansarea economiilor celor două state, afectate de criza financiară mondială.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicholas Sarkozy Angela Merkel
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close