Şase cazuri de contaminare cu E-coli, în Marea Britanie. Rusia interzice importul de legume din toate statele UE

de Antena3.ro    |    02 Iun 2011   •   12:39
Şase cazuri de contaminare cu E-coli, în Marea Britanie. Rusia interzice importul de legume din toate statele UE Foto: EPA/ Intact Images

Bacteria E-coli care a omorât 17 germani a băgat frica în români. Nimeni nu mai cumpără castraveţi, spun producătorii, deşi s-a demonstrat că nu castraveţii din Spania au fost de vină pentru răspândirea bacteriei. La noi, nu s-a semnalat nicio problemă de sănătate.

Marea Britanie a confirmat însă nu mai puţin de şase cazuri de contaminare la persoane care se pare că s-au îmbolnăvit tot în Germania. Marea Britanie este ultimul stat unde a fost confirmat cazuri de infectare cu E-coli, informează AFP.

Ca o măsură de precauţie, Rusia a interzis importul de legume din toate ţările Uniunii Europene, în timp ce legumele deja intrate în ţară vor fi confiscate.  Această veste nu pare să fi afectat vânzările de legume din Praga.

Nu acelaşi lucru se poate spune însă şi despre Spania, care acuză pierderi de 200 de milioane de euro.  Guvernul spaniol vrea în continuare să dea în judecată autorităţile de la Hamburg pentru prejudiciile cauzate agricultorilor iberici de informaţiile conform cărora castraveţii exportaţi de ei ar fi de vină pentru valul de intoxicaţii alimentare din Europa.

Parteneri
x close