Antena 3 CNN Externe Şase creştini, arşi de vii de musulmanii extremişti în Pakistan

Şase creştini, arşi de vii de musulmanii extremişti în Pakistan

Şase creştini, arşi de vii de musulmanii extremişti în Pakistan
Sursa foto: Pakistan
02 Aug 2009   •   12:09

Şase creştini, printre care şi un copil, au fost ucişi sâmbătă de către un grup de musulmani radicali. Atacul s-a produs în localitatea Gojira, din nord-estul Pakistanului. Musulmanii au incendiat 40 de case şi o biserică, motivând că încercau să găsească trei creştini, care ar fi pângărit Coranul. Se pare că victimele au ars de vii. Alte zece persoane au fost rănite. Două dintre acestea se află în stare gravă.

Potrivit unui oficial local, acuzaţiile aduse creştinilor s-au dovedit nefondate. Profanarea Coranului se pedepseşte cu moartea în Pakistan, unde islamul este religia dominantă. Creştinii, care reprezintă mai puţin de 3% din populaţia ţării, spun că aceste legi sunt folosite pentru a exercita represalii împotriva comunităţii lor.***

Ministrul provincial pentru Minorităţi, Kamran Michael, a declarat că situaţia a rămas tensionată în regiune în cursul nopţii, deşi forţele de poliţie au dispersat grupul de extremişti.

Creştinii constituie o minoritate cu populaţie extrem de redusă în Pakistan, ţară cu o populaţie de 160 de milioane de locuitori, în majoritate de credinţă musulman suunită.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: crestini pakistan musulmani
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close