Antena 3 CNN Externe Șase membri ai Statului Islamic, arestați în Turcia după atentatul de la Istanbul

Șase membri ai Statului Islamic, arestați în Turcia după atentatul de la Istanbul

Șase membri ai Statului Islamic, arestați în Turcia după atentatul de la Istanbul
08 Iul 2016   •   20:14

Şase bărbaţi, toţi cetăţeni străini, bănuiţi că ar aparţine grupării jihadiste Stat Islamic (SI), au fost arestaţi în legătură cu triplul atentat sinucigaş de pe aeroportul Atatürk din Istanbul, a anunţat vineri agenţia de presă Dogan, relatează AFP. 

Treizeci de suspecţi, printre care şi cetăţeni ruşi, au fost deja acuzaţi de 'apartenenţă la o organizaţie teroristă armată' şi închişi în Turcia după atentatul comis pe 28 iunie pe unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa. 

Agenţia de presă Dogan nu a precizat naţionalitatea celor şase străini arestaţi în legătură cu atentatul în care au fost ucise 47 de persoane, potrivit unui ultim bilanţ furnizat de ministrul turc al transporturilor Ahmet Arslan. Ea a precizat că cei şase suspecţi au fost arestaţi într-un raid al poliţiei joi la Basaksehir, un cartier situat în vestul oraşului Istanbul. Suspecţii urmau să fie aduşi în faţa unui judecător vineri seara.

Atentatul nu a fost revendicat, însă a fost 'realizat în cadrul operaţiunilor Daesh (SI) şi poartă marca metodelor sale', a declarat marţi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a precizat că 'este vorba despre persoane din Daghestan, Kârgâzstan şi Tadjikistan'. 

Autorităţile turce au anunţat că cei trei kamikaze de pe aeroportul din Istanbul erau un rus, un uzbec şi un kârgâz.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close