Antena 3 CNN Externe Şase militante ale mişcării Femen au protestat faţă de prezenţa preşedintelui Belarusului la finala CE de fotbal

Şase militante ale mişcării Femen au protestat faţă de prezenţa preşedintelui Belarusului la finala CE de fotbal

Şase militante ale mişcării Femen au protestat faţă de prezenţa preşedintelui Belarusului la finala CE de fotbal
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
01 Iul 2012   •   16:48

Şase femei, militante ale mişcării ucrainene Femen, au protestat topless, duminică, la Kiev, faţă de prezenţa preşedintelui Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, la finala Campionatului European de fotbal, informează AFP.
   
Tinerele femei, pe jumătate dezbrăcate, au protestat în faţa stadionului Olimpic din Kiev, unde în această seară va avea loc finala Euro-2012.
   
Una dintre protestatare purta perucă şi mustaţă falsă pentru a semăna cu preşedintele Belarusului, vizat de interdicţii de călătorie în Europa din cauza atingerilor aduse libertăţilor în ţara sa.
   
Participantele la protest au afişat un banner pe care era scris "UEFA nu are scrupule", cu referire la acceptarea lui Lukaşenko la finala de la Kiev.
   
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a fost calificat de precedenta administraţie americană ca fiind "ultimul dictator al Europei".
   
Ambasadorul Belarusului în Ucraina a anunţat că înainte de a asista la finală, Lukaşenko se va întâlni cu omologul său ucrainean Viktor Ianukovici. Administraţia ucraineană nu a fost în măsură, duminică, să confirme sau să infirme vizita lui Aleksandr Lukaşenko.
   
Spania şi Italia se vor întâlni duminică seară, de la ora 21.45, la Kiev, în finala Campionatului European de fotbal.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close