Antena 3 CNN Externe Şase persoane au murit după ce un pastor britanic le-a spus că i-a vindecat de HIV şi că pot opri tratamentul

Şase persoane au murit după ce un pastor britanic le-a spus că i-a vindecat de HIV şi că pot opri tratamentul

Şase persoane au murit după ce un pastor britanic le-a spus că i-a vindecat de HIV şi că pot opri tratamentul
Sursa foto: Foto: myfaithforever.wordpress.com
25 Noi 2011   •   09:16

Cel puţin şase persoane au murit în Marea Britanie, după ce biserica le-a spus că s-au vindecat de HIV şi pot opri tratamentul, informează Sky News.
   
Există dovezi potrivit cărora biserici evanghelice din Londra, Manchester, Birmingham şi Glasgow susţin că vindecă pacienţii infectaţi cu HIV prin rugăciune.
   
Trei reporteri sub acoperire au fost trimişi la Synagogue Church of All Nations (SCOAN), în Southwark, sudul Londrei. Cei trei le-au spus pastorilor că au HIV şi tuturor li s-a răspuns că pot fi vindecaţi. SCOAN le-a spus reporterilor că vor putea renunţa la medicamente după ce se vor vindeca şi că îşi vor putea întemeia o familie.
  
O dată pe lună, la această biserică vin persoane din toată Europa pentru a fi vindecate de diverse boli. La înregistrare, bolnavii trebuie să prezinte o scrisoare de la medic care să ateste condiţia lor. Ei sunt filmaţi în timp ce fac mărturisiri înainte şi după tratament, iar imaginile sunt postate pe site-ul SCOAN.

În cadrul "procesului de vindecare", pastorul T.B. Joshua, care se autointitulează „Profet“, strigă în faţa bolnavului ca diavolul să iasă din corpul său şi îi pulverizează apă pe faţă.
   
Cadre medicale au declarat pentru Sky News că cel puţin şase pacienţi au murit după ce diferite biserici le-au spus să nu mai ia medicamentele pentru HIV.
   
SCOAN deţine o avere impresionantă şi are filiale în toată lumea, precum şi un canal de televiziune. Pe site îşi promovează apa sfinţită, folosită la "vindecare", şi face bani inclusiv din comercializarea de DVD-uri, CD-uri şi cărţi. Membrii bisericii, care este înregistrată şi ca organizaţie caritabilă în Marea Britanie, trebuie să facă donaţii în mod regulat.

 

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close