Șase polițiști din Baltimore, acuzați oficial de moartea unui tânăr de culoare

de A.M    |    22 Mai 2015   •   08:51
Șase polițiști din Baltimore, acuzați oficial de moartea unui tânăr de culoare
Șase polițiști din Baltimore, urmăriți penal pentru moartea unui tânăr de culoare în aprilie, caz care a condus la revolte în masă în acest oraș din estul SUA, au fost inculpați în mod oficial, inclusiv pentru crimă, a anunțat joi procuroarea Marilyn Mosby din Maryland, potrivit AGERPRES.

''Toți cei șase polițiști au fost găsiți vinovați. Ei vor compărea în fața instanței în 2 iunie'', a afirmat aceasta.

Marele juriu a reținut toate capetele de acuzație împotriva celor șase polițiști, trei albi și alți trei de culoare, între care unul pentru omor și patru pentru omor prin imprudență, adăugând pentru fiecare cap 'punerea în pericol a vieții altora', a precizat procuroarea într-o conferință de presă.

Un singur polițist, Caesar Goodson (45 de ani), intrat în poliția din Baltimore în 1999, a fost inculpat pentru ''crimă rezultând dintr-o acțiune periculoasă pentru alții și indiferent de vieți omenești'', precum și omucidere involuntară, erori profesionale și lipsa de asistență.

Dacă va fi condamnat și dacă sancțiunile nu sunt cumulate, el riscă maximum 30 ani de închisoare, iar ceilalți cinci polițiști maximum zece ani.

La începutul lunii aprilie, polițiștii din Baltimore au reținut un tânăr afroamerican Freddie Gray (25 de ani) pentru suspiciuni de activități infracționale.

Potrivit datelor anchetei, Gray a încercat să scape de poliție, dar el a fost prins și urcat într-o dubă. În curând pentru el a fost chemată o ambulanță care l-a transportat la spital. După cum s-a dovedit, suspectul avea coloana ruptă și a căzut în comă. Medicii au încercat să-l salveze, însă la 19 aprilie acesta a decedat. Cazul a provocat revolte în masă la Baltimore, care au degenerat în violențe — zeci de clădiri și peste 100 de autoturisme au fost incendiate, iar 20 de polițiști au fost răniți.x close