Antena 3 Externe Şase români sunt judecaţi în Suedia pentru trafic de persoane

Şase români sunt judecaţi în Suedia pentru trafic de persoane

de S.T.    |    29 Feb 2012   •   23:53
Şase români sunt judecaţi în Suedia pentru trafic de persoane Foto: news4u.co.in

Miercuri la Gothenburg a început procesul împotriva a şase bărbaţi suspectaţi de operarea unei extinse reţele de trafic de persoane ce aducea tinere din România în Suedia pentru a se prostitua în condiţii deplorabile, relatează publicaţia The Local.

Conform procurorului Thomas Eliasson, reţeaua de prostituţie este una dintre cele mai extinse descoperite în Suedia. "Aceşti bărbaţi le-au atras pe femei aici. Este vorba exclusiv de prostituţie în stradă", a declarat Eliasson pentru jurnalul local Göteborgstidningen.

După ce le aduceau pe femei la Gothenburg, acuzaţii reţineau cea mai mare parte din câştigurile acestora ca prostituate şi le controlau zilnic prin telefon.

Se pare că femeile erau obligate să "raporteze" zilnic activităţile către unul din cei şase bărbaţi care le controlau. Acestea nu aveau chei de la apartamentul în care locuiau. Conform lui Eliasson, femeile erau obligate să lucreze în condiţii "dezgustătoare şi deplorabile".

Se pare că cei şase acuzaţi au avut colaboratori în România. Aceştia au trimis peste 152,600 de dolari rudelor din România, sumă generată din activităţile celor 11 femei pe străzile din Gothenburg în decurs de un an.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close