Antena 3 CNN Externe Un sat întreg din Ucraina a îngenuncheat, pe stradă, la înmormântarea unui tânăr soldat care a murit în război

Un sat întreg din Ucraina a îngenuncheat, pe stradă, la înmormântarea unui tânăr soldat care a murit în război

Sute de oameni dintr-un sat ucrainean au îngenuncheat, pe stradă, fiecare în faţa casei în care locuieşte, la înmormântarea unui tânăr soldat care a murit în războiul început de Rusia.

Un sat întreg din Ucraina a îngenuncheat, pe stradă, la înmormântarea unui tânăr soldat care a murit în război
Sursa foto: TikTok | irina_irinka
de Alin Tarnovschi    |    08 Iun 2022   •   17:30

Zeci de maşini sau motociclete au mers în coloană pe drumul principal al satului ucrainean pentru a-l conduce pe soldatul căzut în război pe ultimul său drum.

Imaginile sfâşietoare au fost postate pe TikTok, de o localnică, şi au devenit, în scurt timp, virale. În clipul video se poate observa cum sute de oameni, tineri, bătrâni şi chiar copii, stau în genunchi, în faţa porţilor, şi aruncă flori pe şosea, în faţa convoiului.

Potrivit celei care a postat clipul video, ucrainenii şi-au arătat astfel recunoştinţa pentru tânărul soldat, care locuia în acelaşi sat cu ei, şi care a murit în războiul început de Rusia în Ucraina.

"Acesta este un om care şi-a dat viaţa pentru noi toţi, pentru Ucraina. Nu poţi înţelege niciodată acest lucru", a scris tânăra care a postat clipul video într-un comentariu pe TikTok.

@irina_irinka_____

♬ Журавлі - Олена Білоконь

Între 60 şi 100 de soldaţi ucraineni sunt ucişi zilnic, iar aproximativ 500 sunt răniţi, în luptele cu forţele armate ruse care acţionează la ordinele lui Vladimir Putin.

Cifrele au fost prezentate de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat pe 31 mai 2022 pentru jurnaliştii publicaţiei Newsmax.

De asemenea, potrivit datelor oficiale puse la dispoziţie de Oficiul Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR), de la începutul războiului din Ucraina şi până la data de 6 iunie 2022, au fost ucişi 4.253 de civili ucraineni, iar alţi 5.141 au fost răniţi.

Dintre victimele care şi-au pierdut viaţa, 1.617 erau bărbaţi, 1.064 erau femei, 100 erau adolescente, 105 erau adolescenţi, precum şi 67 de copii, dar şi 1.300 de adulţi ce nu au putut fi identificaţi.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close