Antena 3 CNN Externe SBU a stabilit cu exactitate locul de unde a fost lansată racheta sol-aer care a doborât zborul MH17

SBU a stabilit cu exactitate locul de unde a fost lansată racheta sol-aer care a doborât zborul MH17

SBU a stabilit cu exactitate locul de unde a fost lansată racheta sol-aer care a doborât zborul MH17
de M.T.    |    21 Iul 2014   •   11:08

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a stabilit locul exact de unde a fost lansată racheta sol-aer care a doborât joi avionul de linie Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, a declarat şeful contraspionajului ucrainean Vitali Naida, informează agenţia Interfax-Ukraina, citată de Agerpres.

„Lansarea rachetei din cadrul sistemului Buk a fost efectuată dintr-un perimetru al oraşului Snejnoe (regiunea Doneţk), controlat de rebeli, dar în interesul anchetei nu vom dezvălui locul exact al lansării, despre care avem date precise”, a afirmat Naida, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute duminică la Kiev.

Naida a precizat însă că racheta a fost lansată de experţi militari ruşi, la ordinul dat de liderul unuia din grupurile armate ale insurgenţilor, Igor Bezler, cunoscut sub numele de cod "Bes" (Demonul).

„La ora actuală, Ucraina nu are toate dovezile privind implicarea Rusiei în catastrofa aeriană, dar, în curând, va avea suficiente probe”, a subliniat şeful contraspionajului ucrainean.

„Dispunem în prezent de o mulţime de informaţii operative, le primim şi le verificăm. Cooperăm cu parteneri străini, între care FBI, experţi din Olanda şi Polonia. Parteneri din Marea Britanie urmează să ni se alăture”, a adăugat Vitali Naida.

„Vom dovedi că în Ucraina nu este un război civil, ci o acţiune teroristă provocată de Rusia”, a concluzionat reprezentantul SBU. 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close