Antena 3 Externe SBU avertizează: Televiziunile ruseşti folosesc "cadrul 25", o tehnică periculoasă şi interzisă pe plan internaţional

SBU avertizează: Televiziunile ruseşti folosesc "cadrul 25", o tehnică periculoasă şi interzisă pe plan internaţional

de G.C.P    |    21 Mai 2014   •   14:27
SBU avertizează: Televiziunile ruseşti folosesc "cadrul 25", o tehnică periculoasă şi interzisă pe plan internaţional

Experţii Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU) au examinat subiectele referitoare la Ucraina şi relatate pe canalele de televiziune ruseşti şi au ajuns la concluzia că acestea folosesc tehnici informaţional-psihologice interzise, inclusiv "cadrul 25", a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei de la Kiev, Marina Ostapenko.

"Ca urmare a unei analize minuţioasă, specialiştii Serviciului de securitate au descoperit metode interzise de influenţare informaţional- psihologică folosite de canalele de televiziune ruseşti, în special de "Rusia 24".
Aceste metode nu sunt interzise doar de legislaţia internaţională, ci chiar şi de cea din Rusia. Este vorba despre utilizarea aşa-numitului "cadru 25" folosind sintagme agresive cum ar fi "Sectorul de Dreapta ucide!", "Bandiţii ucid" "Garda Naţională ucigaşă", care nu sunt vizibile în timpul vizionării obişnuite a subiectului, dar în mod clar sunt vizibile pe storyboard", a spus Ostapenko.

În plus, Serviciul ucrainean de securitate acuză mass-media rusă de declaraţii false, deplasarea accentelor, denaturarea faptelor şi a cronologiei evenimentelor.

Potrivit unui expert în tehnici de comunicare persuasivă, Diana Duţik, astfel de tendinţe de manipulare amplifică gradul de agresiune al telespectatorului şi atitudinea negativă şi repulsivă faţă de tot ce ţine de Ucraina.

"Telespectatorul care urmăreşte acest gen de programe este distras de la problemele  reale cu care se confruntă de fapt Rusia, aspecte cărora practic nu li se acordă nici o atenţie în ştirile ruseşti", a menţionat Duţik.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close