Antena 3 CNN Externe PANAMA PAPERS. Scandal imens în Marea Britanie. Se cere demisia premierului David Cameron

PANAMA PAPERS. Scandal imens în Marea Britanie. Se cere demisia premierului David Cameron

PANAMA PAPERS. Scandal imens în Marea Britanie. Se cere demisia premierului David Cameron
08 Apr 2016   •   09:26

PANAMA PAPERS. Premierul britanic a recunoscut ca el si sotia lui au detinut actiuni intr-o companie offshore controversata, detinuta de tatal lui, scriu stirileprotv.ro.

PANAMA PAPERS. Cameron a declarat intr-un interviu pentru o televiziune britanica faptul ca a vandut aceste actiuni in 2010, pentru suma de 30.000 de lire. Premierul a tinut sa sublinieze ca a platit impozit pe profit pentru acesti bani in Marea Britanie si ca oricum fondul de investitii al tatalui sau, desi cu sediul in afara tarii, nu avea ca scop sa evite plata taxelor.

PANAMA PAPERS. Cameron spune ca a decis sa ofere aceste explicatii pentru ca nu mai supoerta sa vada cum numele tatalui sau, mort din 2010, este, citam, "tarat prin noroi", in presa britanica. Imediat dupa razgandirea premierului britanic, care initial a negat ca numele sau este legat de scurgerea de informatii din Dosarul Panama, jurnalisti din Regatul Unit i-au cerut demisia. " Ipocrizia a mers prea departe. Trebuie sa-si dea demisia” scrie jurnalista Kirsty Major intr-un editorial pentru The Independent. “Poate ca nu a mintit, dar nici nu a spus tot adevarul” sustine Andrew Grice intr-un alt editorial pentru The Independent.

×
Subiecte în articol: Panama Papers David Cameron
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close