Antena 3 CNN Externe Scandal de proporții în SUA după ce al cincilea copil imigrant a murit într-un centru de detenție de la granița cu Mexic

Scandal de proporții în SUA după ce al cincilea copil imigrant a murit într-un centru de detenție de la granița cu Mexic

Scandal de proporții în SUA după ce al cincilea copil imigrant a murit într-un centru de detenție  de la granița cu Mexic
22 Mai 2019   •   15:53

Un scandal de proporții a izbucnit zilele acestea în Statele Unite după ce Carlos, un adolescent de 16 ani, a murit, luni, într-un centru de detenție de la granița cu Mexicul. Este al cincilea minor care își pierde viața din decembrie.

Democrații americani cer efectuarea unei anchete după moartea lui Carlos Gregorio Hernandez Vásquez, adolescentul din Guatemala care a fost prins încercând să treacă granița săptămâna trecută. Congresmanul democrat din Texas, Joaquin Castro, a vorbit despre o „epidemie de decese” în zona de frontieră. 

Adolescentul a fost prins de agenții de frontieră americani pe 13 mai și a fost dus într-un centru de detenție din McAllen, Texas. Pe 19 mai adolescentul a fost diagnosticat cu gripă și a primit medicamente fiind transferat într-un alt centru. 

La o zi după moartea sa, Serviciul Vamal și Protecție a Frontierelor (CBP) a anunțat că centrul de detenție McAllen a fost închis temporar după ce un „număr mare” dintre cei prezenți acolo au început să prezinte simptome de gripă, scrie libertatea.ro.

Decesul lui Carlos a început să ridice semne de întrebare, iar un grup de congresmeni democrați a cerut efectuarea unei anchete în condițiile în care acesta este al cincilea deces înregistrat într-un centru de detenție de la graniță in decembrie până în prezent. 
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close