Antena 3 CNN Externe Scandal în SUA. Cine s-a oferit să deblocheze iPhone-ul criptat de la FBI

Scandal în SUA. Cine s-a oferit să deblocheze iPhone-ul criptat de la FBI

Scandal în SUA. Cine s-a oferit să deblocheze iPhone-ul criptat de la FBI
Sursa foto: foto: pixabay.com
25 Mar 2016   •   08:55

Se fac deja câteva luni de când continuă dezbaterea dintre Apple și  FBI pe marginea unui iPhone criptat ce s-ar putea să conțină informații relevante despre atacuri teroriste, scrie PlayTech.

Cu toate că organizațiile guvernamentale din SUA au pus presiuni semnificative pe Apple pentru deblocarea unui iPhone blocat cu cod de securitate, iar câteva procese câștigate de FBI și DOJ confirmă că gigantul din Cupertino ar fi trebuit să se supună unui ordin judecătoresc, cei de la Apple nu se dau bătuți. Toate aceste lucruri au fost valabile până în urmă cu câteva zile, când, printr-o scrisoare înaintată tribunalului din California aflăm că o companie terță s-a oferit să asiste departamentul de justiție în accesarea datelor de pe dispozitiv. Foarte mulți au fost curioși despre cine este vorba, iar conform unui raport al celor de la Reuters, aflăm în sfârșit un răspuns.

Este vorba de Cellebrite, o companie cu sediul în Israel specializată în analiză și extracție de informații de pe mobile. Cu alte cuvinte, au un istoric destul de stufos când vine vorba de securitatea datelor, criptare de informații și iDevice-uri în general.

Mai mult, pe playtech.ro.

×
Subiecte în articol: FBI Apple
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close