Antena 3 CNN Externe Scandal internațional! Încă o țară își mută ambasada în Ierusalim, după SUA

Scandal internațional! Încă o țară își mută ambasada în Ierusalim, după SUA

Scandal internațional! Încă o țară își mută ambasada în Ierusalim, după SUA
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Dec 2017   •   12:38

Preşedintele Guatemalei, Jimmy Morales, a anunţat duminică relocarea la Ierusalim a ambasadei ţării sale din Israel, în sprijinul deciziei Statelor Unite şi în pofida votului Adunării Generale a ONU de condamnare a deciziei Washingtonului, relatează luni AFP.

"Am dat instrucţiuni ministrului de externe Sandra Jovel pentru a începe demersul" de punere în aplicare a acestei decizii, a scris preşedintele Jimmy Morales pe contul său de Twitter. 

Preşedintele Guatemalei a precizat pe reţeaua socială că a luat această decizie după o discuţie telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Unul dintre cele mai importante subiecte (de discuţie) cu premierul (israelian) a fost transferul ambasadei Guatemalei la Ierusalim", a spus Morales, subliniind "relaţiile excelente" dintre cele două ţări. 

Israelul a salutat luni decizia Guatemalei de a-şi transfera ambasada la Ierusalim, la aproape trei săptămâni după ce preşedintele american Donald Trump a luat decizia controversată de a recunoaşte Oraşul Sfânt drept capitală a Israelului, relatează dpa şi Reuters.

Preşedintele Jimmy Morales şi ţara sa sunt "adevăraţi prieteni ai Israelului", a afirmat luni Yuli Edelstein, preşedintele parlamentului israelian.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Guatemala tara ambasada Ierusalim
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close