Antena 3 CNN Externe Scandal la Chişinău. Procurorul general al Moldovei s-a autosuspendat din funcţie

Scandal la Chişinău. Procurorul general al Moldovei s-a autosuspendat din funcţie

Scandal la Chişinău. Procurorul general al Moldovei s-a autosuspendat din funcţie
Sursa foto: Foto: zubco.wordpress.com
15 Ian 2013   •   07:19

Procurorul general al Moldovei s-a autosuspendat din funcţie, la sugestia preşedintelui Parlamentului de la Chişinău. Această măsură a fost luată după ce Valeriu Zubco a participat în decembrie la o vânătoare în urma căreia a fost împuşcată mortal o persoană.

Potrivit unor surse, vinovat ar fi chiar procurorul general suspendat din funcţie, care ar fi şi încercat să muşamalizeze incidentul, însă Zubco neagă acuzaţiile ce-i sunt aduse.

Valeriu Zubco a mers la vânătoare, împreună,se pare, cu mai mulţi demnitari şi persoane publice, pe 23 decembrie. Atunci, a fost împuşcat mortal omul de afaceri Sorin Paciu, în vârstă de 34 de ani.  De incident s-a aflat însă abia pe 6 ianuarie, când un politician moldovean a vorbit despre ce s-a întâmplat şi l-a acuzat pe Zubco de omucidere.

Preşedintele şi premierul Moldovei au aflat şi ei de incident tot după declaraţiile politicianului, fapt ce a adus la acuzaţii de încercare de muşumalizare a cazului. Prim-ministrul moldovean a cerut demisia procurorului general, în timp de şeful de stat de la Chişinău a criticat procuratura generală şi ministerul de Interne, pentru că 'au acţionat defectuos'.

Zubco neagă toate acuzaţiile ce i se aduc, însă a ascultat sugestia lui Marian Lupu şi s-a autosuspendat din funcţie. De asemenea, cele mai mari două grupuri parlamentare cer convocarea de urgenţă a Parlamentului pentru discutarea acestui caz.


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close