Antena 3 CNN Externe SCANDAL SEXUAL în Biserica Ortodoxă. Un episcop şi-a dat demisia după ce aceste filmuleţe au ajuns pe Internet

SCANDAL SEXUAL în Biserica Ortodoxă. Un episcop şi-a dat demisia după ce aceste filmuleţe au ajuns pe Internet

SCANDAL SEXUAL în Biserica Ortodoxă. Un episcop şi-a dat demisia după ce aceste filmuleţe au ajuns pe Internet
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
23 Apr 2013   •   17:32

Biserica Ortodoxă sârbă a aprobat demisia unui puternic episcop aflat în mijlocul unui scandal sexual care a atins apogeul odată cu publicarea unei înregistrări video în care poate fi văzut întreţinând relaţii sexuale cu câţiva tineri, scrie Radio Free Europe - Radio Liberty.

Vasilije Kacavenda, episcop de Tuzla si Zvornik din Bosnia-Hertegovina, se retrasese, de fapt, din activităţile bisericeşti, în urmă cu câteva luni, pe măsura ce s-a aflat că ar fi pus la cale orgii şi violuri asupra minorilor.

AICI FILMULEŢELE CARE ÎL INCRIMINEAZĂ PE EPISCOPUL SÂRB

Dar decizia Sfântului Sinod din 22 aprilie de a-i accepta demisia vine ca o confirmare a faptului că feţele bisericeşti recunosc ceea ce se petrece în interiorul Bisericii.

Bojan Jovanovic, fost student la teologie în Bijeljina, unde se afla dioceza lui Kacavenda, a afirmat ca a observat numeroase orgii organizate de episcopul de 74 de ani, la care au participat şi alţi membri ai Bisericii dar şi afacerişti importanţi.

Jovanovic susţine că episcopul i-a cerut personal să îi aducă copii pentru scopurile sale sexuale şi îi suna frecvent pe oficialii importanti ai Bisericii pentru a organiza întâlniri sexuale cu tinerii studenţi la teologie.

Mi-au sugerat să ma folosesc de faptul că predam "ştiinţe" la o şcoală pentru a-i aduce copii cu vârste de până la 10 ani, însă bineînţeles că am refuzat. Am fost martor cand alte mănăstiri aduceau studenţi la teologie să petreacă noaptea cu episcopul", a povestit acesta.

Episcopul este arătat cu degetul inclusiv de  o bosniacă musulmană, care a spus că acesta a forţat-o să se convertească la creştinism şi a violat-o pe când avea 16 ani.


×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close