Antena 3 CNN Externe Scandal uriaş în Europa! Imaginea Statului Islamic în Belgia, eliberată din cauza unei greşeli birocratice

Scandal uriaş în Europa! Imaginea Statului Islamic în Belgia, eliberată din cauza unei greşeli birocratice

Scandal uriaş în Europa! Imaginea Statului Islamic în Belgia, eliberată din cauza unei greşeli birocratice
Sursa foto: Foto: Twitter
06 Aug 2016   •   16:51

 

Se prefigurează un scandal uriaş în Europa. Imaginea ISIS, Fatima Aberkan, considerată şefa celulei Statului Islamic din Belgia, a fost eliberată condiţionat după numai patru luni, deşi avea de petrecut 15 ani după gratii.

Pentru a obţine lăsarea în libertate a clientei sale, avocatul ei a invocat un viciu de procedură. El a subliniat că a introdus pe 29 aprilie un recurs împotriva condamnării dictate de Curtea de Apel, dar Curtea de Casaţie nu a putut fixa data la care va lua în discuţie cererea Fatimei înainte de 5 octombrie, ceea ce înseamnă mai mult de cinci luni, interval prevăzut în lege.
O greşeală birocratică favorabilă teroristei. Magistraţii au decis eliberarea Fatimei Aberkan, punându-i câteva condiţii. Printre acestea - să nu se ducă la Molenbeek, unde se afla una dintre bazele jihadiştilor.

Totodată, i-au cerut să predea paşapoartele, atât pe cel belgian, cât şi pe cel marocan, să nu plece din ţară, să se prezinte la comisariat, să nu iasă din casă între orele 22 şi 6, să facă şedinţe psihologice într-un centru specializat în deradicalizare şi să nu acceseze site-uri care fac propagandă jihadului şi terorismului.

 

×
Subiecte în articol: Stat Islamic
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close