Antena 3 Externe Scandal uriaș în Franța. ”Centriștii” îi retrag sprijinul politic lui Francois Fillon

Scandal uriaș în Franța. ”Centriștii” îi retrag sprijinul politic lui Francois Fillon

03 Mar 2017   •   21:18
Scandal uriaș în Franța. ”Centriștii” îi retrag sprijinul politic lui Francois Fillon
Sursa foto: Foto: Facebook

Partidul francez de centru-dreapta UDI a decis să îşi retragă sprijinul acordat candidatului dreptei la prezidenţiale, François Fillon, convocat de justiţia franceză la 15 martie într-o afacere de angajări fictive, transmite AFP. 

"Cerem solemn Republicanilor să îşi schimbe candidatul, pentru că, în caz contrar, nu vom putea continua această alianţă într-o asemenea încăpăţânare", a declarat preşedintele UDI, Jean-Christophe Lagarde, într-un interviu acordat vineri cotidianului Ouest France. 

UDI a decis miercuri să îşi "suspende" participarea la campania lui François Fillon, care îşi menţine candidatura în pofida faptului că a fost convocat de justiţie pentru a fi inculpat în afacerea presupusei angajări fictive a soţiei sale. 

"Problema actuală nu mai este de a şti dacă François Fillon este nevinovat sau nu - vreau să cred în nevinovăţia sa. Respect prezumţia de nevinovăţie", a explicat Jean-Christophe Lagarde. 

"Nu despre asta este însă discuţia", a continuat el. "Ancheta judiciară care se desfăşoară face ca el să nu mai poată apăra şi prezenta francezilor proiectul nostru de alternanţă", a declarat liderul UDI. 

El a subliniat că "alternanţa nu este posibilă cu actualul candidat care ne conduce la un eşec ale cărui costuri le va plăti întreaga ţară", a mai spus Jean-Christophe Lagarde. 

Întrebat despre posibilitatea ca Alain Juppé, fost prim-ministru învins în turul al doilea al primarelor dreptei care l-a desemnat în noiembrie pe François Fillon, să devină noul candidat, preşedintele UDI a răspuns că "logic ar fi ca, atunci când numărul unu nu mai este capabil să participe la campanie, să fie înlocuit de cel care s-a situat pe poziţia secundă" (la primarele dreptei şi centrului). 

François Fillon se confruntă cu mai multe abandonuri din echipa sa de campanie şi de apeluri din propria tabără pentru a se retrage din cursa pentru preşedinţia ţării.A

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close