Antena 3 CNN Externe Scandal uriaș în Japonia. Un politician a fost cărat în spate ca să nu se ude - VIDEO

Scandal uriaș în Japonia. Un politician a fost cărat în spate ca să nu se ude - VIDEO

Scandal uriaș în Japonia. Un politician a fost cărat în spate ca să nu se ude - VIDEO
de S.T.    |    13 Sep 2016   •   13:03

Un politician japonez, care a vizitat la începutul acestei luni prefectura Iwate afectată de un taifun, a declanşat un val de critici după ce a trebuit să fie cărat în spate de un coleg din guvern, pentru că nu îşi adusese cizme de cauciuc, informează marţi Kyodo şi Japan Times.

La 1 septembrie, Shunsuke Mutai, ministru adjunct pentru reconstrucţii, a vizitat oraşul Iwaizumi, unde au murit nouă persoane în vârstă dintr-un centru de îngrijire. Dar pentru că a uitat să-şi ia cizme, un funcţionar al guvernului l-a cărat în spate pentru a evita bălţile. Criticile nu au întârziat să apară, după ce imaginile au fost transmise de un post de televiziune.

„Este un act lipsit de compasiune faţă de victimele dezastrului”, a declarat şeful de cabinet Yoshihide Suga într-o conferinţă de presă ţinută luni, adăugând că l-a sfătuit pe Mutai să-şi îndeplinească sarcinile cu sensibilitate faţă de situaţia în care se află. „Când vizitezi o zonă calamitată, se subînţelege că îţi aduci cizme”, a mai spus acesta.

Politicianul, membru al Partidului Liberal-Democrat (PLD) al premierului Abe, a fost criticat la unison de partidele de guvernământ şi de cele din opoziţie.

×
Subiecte în articol: politician spate ministru taifun
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close