Antena 3 CNN Externe Scandal URIAŞ la Pentagon. Ce s-a descoperit despre 34 de ofiţeri care erau responsabili de lansarea armelor NUCLEARE

Scandal URIAŞ la Pentagon. Ce s-a descoperit despre 34 de ofiţeri care erau responsabili de lansarea armelor NUCLEARE

Scandal URIAŞ la Pentagon. Ce s-a descoperit despre 34 de ofiţeri care erau responsabili de lansarea armelor NUCLEARE
de O.P.    |    17 Ian 2014   •   06:25

34 de ofiţeri ai forţelor aeriene americane au fost demişi din funcţie, după ce s-a descoperit că au trişat la un test de aptitudini. Ofiţerii făceau parte din brigada responsabilă cu lansarea armelor nucleare. Aceştia sunt suspectaţi că ar fi comunicat răspunsurile unui test de apitudini prin mesaje pe telefoanele mobile.

Cei 34 de ofiţeri fac parte din grupul celor cărora le-a fost încredinţat întreg arsenalul balistic al Statelor Unite. Acum sunt implicaţi în ceea ce şeful Pentagonului numeşte cel mai mare scandal în care au fost vreodată implicate Forţele Aeriene.

Cu 4 luni în urmă, un superior de la o bază din Montana ar fi trimis prin sms răspunsurile la un test pe care ofiţerii îl susţin lunar.

Cei 34 de ofiţeri aflaţi în centrul scandalului reprezintă 5 la sută din personalul responsabil cu gestionarea armamentului nuclear. Şi, chiar dacă nu există indicii că astfel de incidente ar fi avut loc şi în alte baze militare, toţi cei 600 de ofiţeri de lansare vor fi testaţi din nou. Persoanele acuzate au fost suspendate până la finalizarea anchetei.

×
Subiecte în articol: arme nucleare
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close