Antena 3 CNN Externe Scandal uriaș pe tema noului referendum din Scoția

Scandal uriaș pe tema noului referendum din Scoția

Scandal uriaș pe tema noului referendum din Scoția
15 Mar 2017   •   12:15

Ministrul britanic pentru Scoţia, David Mundell, consideră că ar fi imposibil să aibă loc un referendum legal şi decisiv asupra independenţei Scoţiei în intervalul de timp cerut de prim-ministrul naţionalist scoţian Nicola Sturgeon, informează miercuri Reuters. 
     
Sturgeon a declarat că un referendum ar trebui să aibă loc la sfârşitul anului 2018 sau începutul lui 2019, când condiţiile de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană devin clare. Marea Britanie, ca întreg, a votat să părăsească UE, dar Scoţia a votat să rămână în bloc. 
     
"Ar fi imposibil pentru oameni în intervalul de timp sugerat de Nicola Sturgeon să îşi facă o părere motivată şi, prin urmare, să aibă loc un referendum legal, corect şi decisiv", a declarat Mundell ziarului scoţian Herald. 
     
"Nu există nicio opţiune pentru Scoţia să rămână în UE în timp ce Regatul Unit pleacă sau pentru Scoţia să moştenească locul Regatului Unit. Se sugerează implicit în intervalul de timp cerut pentru a ţine referendumul că printr-un referendum şi votând pentru independenţă ar putea fi oprită ieşirea Scoţiei din UE, iar acest lucru este ceva absurd", a remarcat el. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Scotia referendum
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close